Antalya'nın Manavgat ilçesinde iki gündür süren yangını söndürme çabaları devam ederken, bir yangında Marmaris'te çıktı. Armutalan bölgesinde çıkan yangının yerleşim yerlerini de tehdit ettiği öğrenildi.

Başta Antalya'nın Manavgat ilçesinde olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları yaşanırken bir kötü haber de Muğla'nın Marmaris ilçesinden geldi.

Yangın, yerleşim bölgelerini tehdit ediyor                                                            

Edinilen son bilgilere göre Marmaris Armutalan bölgesindeki ormanlık alanda 13.05 sıralarında yangın çıktı. Alevler hızla geniş bir alana yayılırken, yangını kontrol altına almak için Muğla'daki ekipler bölgeye yönlendirildi. Yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor.

YANGIN OTELLERE YAKLAŞTI

Alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, bölgeye yakın yerdeki bazı oteller tahliye ediliyor, konut sahipleri de güvenli bölgelere geçiyor. Ekipler bir anda büyüyen yangın karşısında alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, çalışmalara vatandaşlar da destek veriyor

"DUALARIMIZ ORMAN KAHRAMANLARIYLA"

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" sözlerine yer verdi.Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da yangınla ilgili açıklamada bulunarak"Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" sözlerine yer verdi.

VALİ TAVLI'DAN AÇIKLAMA: GEREKLİ GÖRÜLEN YERLER TAHLİYE EDİLİYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, çevre illerden takviye geldiğini belirterek, "Kamu kurum ve çalışanları yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerinde gerekli görülen yerler tahliye ediliyor." ifadelerini kullandı

KEMAL KILIÇDAROĞLU: SORUMLULAR TESPİT EDİLECEKTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'teki yangınla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak, "Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir. Ormanlarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, ormanlarda yaşayan canlıların hesabı sorulur. Bu konuda hepimiz biriz; tek yüreğiz. Bu böyle bilinsin" sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi