Tire Yağhane Caddesi’ndeki bir apartmanın 3. katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında yaptığı müdahale neticesinde, evin diğer odalarına ve apartmandaki diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alındı.

Olay cumartesi günü 19.00 sularında meydana geldi. Tire ilçesi Aslanlı Çeşme mevkiindeki Yağhane Sokak, Sünnetçi Kemal Apartmanı’nın 3. katındaki Ali Uyar isimli vatandaşın dairesinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre aile bireylerinin dışarıda olduğu bir saatte, evde çocukların yanık bıraktığı mumdan kaynaklandığı tahmin edilen yangına müdahale edildiğinde, elbise dolabının yanmaya başladığı ve dumanın bütün evi kapladığı tespit edildi. Yangına gaz maskeleriyle müdahale eden Tire İtfaiye personeli, kısa sürede az bir miktar suyla yanan eşyaları söndürdü.
Uzun süre evdeki dumanı aspiratörlerle tahliye etmek için uğraş veren itfaiye erleri, bazı bölümdeki camları da kırmak zorunda kaldı. Yangının çıktığı odadaki eşyalar kullanılamaz hale gelirken, evin diğer bölümlerinin ve eşyaların da duman ve is nedeniyle bir hayli yıprandığı tespit edilirken, yangının büyümeden ve diğer dairelere sıçramadan önlenmesi, olası bir faciayı da engelledi.

Editör: Haber Merkezi