Haber: Dilek Ayvalı


Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü tarafından envanter kontrolleri esnasında, bir önceki belediye yönetiminin görev yaptığı süreçte müzeye geldiği halde kayıt altına alınmadığı tespit edilen tarihi eserler bulundu.


Tire Belediyesi Kent Müzesinde başlatılan Kent Arşivi çalışmaları sırasında müzenin Kent Arşivi olarak değerlendirilen bölümünde Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından bulunan pek çok tarihi eser Tire Belediyesi yetkilileri tarafından polis nezaretinde Tire Arkeoloji Müzesine teslim edildi. 


Kent Müzesinde bulunan 3 adet şarap ve zeytinyağı taşımada kullanılan anfora, kandiller, ok uçları, kemer tokaları, sapan taşları, pişmiş toprak kaplar Arkeoloji Müzesinde teslim alınırken eserlerin dönem özellikleri ile ilgili bilgi ilerleyen günlerde verilecek.

Olayın Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve savcılığa intikal ettiği öğrenilirken görevden alınan Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı'nın yerine Kent Müzesi Müdürü olarak Gülşen Özek Bilici atandı. Gülşen Özek Bilici bugün göreve başladı.

Editör: Haber Merkezi