Haber: Dilek Ayvalı

2 gün önce İzmir’den kiraladıkları bir araçla Tire'ye gelen dolandırıcılar, yaşlı vatandaşa yanaşıp kendilerini şahsın yakınları gibi tanıttıktan sonra 20 bin liraya yakın parasını alarak kayıplara karıştı.

Önce yaşlı amcayı daha önceden tanıyorlarmış gibi kendilerini tanıtan şüpheliler yaşlı amcanın güvenini kazandıktan sonra paralarını almış, amcanın durumu fark etmesi üzerine de kaçarak Tire'den ayrıldılar.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri ise olayı öğrendikten sonra hummalı bir çalışma başlatıp, gecesini gündüzüne katarak dolandırıcıların peşine düştü.

Operasyon için düğmeye basıldı

Yaklaşık 15 saatlik kamera kaydı görüntülerini tek tek inceleyen polis, şüphelileri ve aracın plakasını tespit ettikten sonra dolandırıcıları yakalamak için operasyon için düğmeye bastılar.

Bizzat İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen’in yönettiği operasyon ile şüphelileri adım adım takip eden ve şahısları yakalamak için gelen bilgiler doğrultusunda operasyon başlatan Asayiş Büro Ekipleri, 2 dolandırıcıyı dün gece saatlerinde Aydın İzmir otobanında seyir halindeyken kıskıvrak yakaladı.

NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR

Otobanda aracın peşine düşen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler aracı yakalamak için uygun anı beklerken, ekiplerin bir süre sonra birden aracın önünü kesmesiyle şüpheliler neye uğradığını şaşırdı.

Her iki şüpheli de gözaltına alınarak Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Yaklaşık 20 bin lira değerindeki para ve dövizler de sahibine teslim edildi.

Şüpheliler Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Editör: Haber Merkezi