Haber: Dilek Ayvalı

Edinilen bilgilere göre, Tire’nin Adnan Menderes Mahallesi Kazantepe Mevkii Küme evleri civarında bulunan Ö.K.’ye ait çiftlikte işçi olarak çalışan Suriye Uyruklu, Abdulkadir Asvad (56) ve Vidad Muhaymid (47) çalıştıkları çiftlikten 35 M 7560 plakalı traktör ile arazide bulunan hayvanları getirmek için çıktı. Traktörü kullanan Abdulkadir Asvad yokuş aşağı inerken traktörü hızlı sürdüğü öne sürüldü. Abdülkadir Asvad’ın çiftlikten çıktıktan sonra yokuş aşağı toprak ova yolunda ilerlerken virajda kontrolü kaybetti. Kontrolü kaybeden traktör sürücüsü Abdulkadir Asvad ve traktörde yolcu olarak bulunan Vidad Muhaymid traktörün altında kaldı.

Çevreden büyük bir gürültü sonrası kazayı görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri Abdulkadir Asvad’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı olarak olay yerinde 112 sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Vidad Muhaymid ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Abdulkadir Asvad ve Vidad Muhaymid’in cesedi savcının incelemesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına alınarak Tire Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Haber Merkezi