Haber: Dilek Ayvalı

Filiz Tekin’in ailesinin vekilliği üstlenen Avukatlar İslam Gezer ve Ümit Karaşal, Yerelgüç Gazetesine yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandılar, “Filiz Tekin’in ailesinin vekilliği görevini üstlenmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda dosyadaki çalışma arkadaşım ve meslektaşım Kars Barosu avukatlarından Ümit Karaşal’a ve her türlü destek ve yardımını esirgemeyen İzmir Barosu Ödemiş İlçe temsilcisi Sayın Avukat Mine Donduran Erçetin’e teşekkür ederim.

ŞÜPHELİYİ AKLAMA KAMPANYASI UĞRUNA BASINDAN FAYDALANILIYOR

Yaşanan hadise neticesinde soruşturma başlatılmış olup, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca süreç titizlikle sürdürülmektedir. Dosya kapsamında; ifadelerin alınmasına ve delillerin toplanmasına devam edilmektedir. Ancak bu süreçte gerek şüphelinin aile bireyleri gerekse de bir takım kişilerce adeta şüpheliyi aklama kampanyası girişildiği ve bu amaç uğruna basından da faydalanıldığı görülmektedir. Şüpheli tarafından savcılığa verilen ifadelerde mutlu bir aile tablosu çizilmekte ancak Filiz Tekin’in kalça ve bel kısmında oluşan yaralanmaların sebebi sorulduğunda, bunlardan haberinin olmadığı, 9 yaşındaki oğullarının çok yaramaz olduğu ve annesinin onunla ilgilenirken meydana gelmiş olabileceği belirtilmektedir.

ANNESİNİN DURUMUNDAN ENDİŞE EDEREK…

Filiz Tekin’in büyük oğlu, dosya kapsamındaki ifadesinde de belirttiği üzere; annesinin durumundan endişe ederek durumu teyzelerine bizzat haber vermiş, yardım talebinde bulunmuştur. Dikkatinizi şu noktaya çekmek isteriz; yine dosyada ifadeleri olan ve sözde her türlü yardımı yapan şüpheliden, şüphelinin aile bireylerinden, babaannesinden, halasından değil İzmir’de ikamet eden teyzelerinden yardım talebinde bulunulmuştur.

İFADE VERMEK İSTEYENLER KORKTUKLARI İÇİN VAZGEÇTİ

Filiz Tekin’in yaşadıklarını bilen, gören, hayatına yakından şahit olan kişilere ulaşmak amacıyla bir ekip kurulmuş olup her ne kadar tanıklara ulaşılmışsa da ifade vermek isteyen pek çok kişi vazgeçmiştir. Sebep olarak baskı ve korku gösterilmiştir. Üzülerek ve endişe ederek belirtmek isterim ki; tanıklardan bazıları kendilerinin de şiddete maruz kaldığını, ancak hem eşinden hem de bir takım kişilerden korktuğu için ifade vermekten imtina ettiklerini tarafımıza beyan etmişlerdir. Baskıya rağmen ifade vermekten çekinmeyen tanıklara ise teşekkürlerimizi sunarız.

MEDYA İLE SORUŞTURMA AKIBETİNE ZARAR VERENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Söz konusu baskı ortamını yaratan, yazılı ve görsel medya araçlarıyla soruşturma akıbetini zarar veren gerek gerçek kişiler gerekse de tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını önemle belirtmek ister, dikkatlerinize sunarız.”

Editör: Haber Merkezi