HABER:DİLEK AYVALI

Tire Salı Pazarı'nda yan kesicilik yapan 4 kişi polisin başarılı operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre Tire Salı Pazarı'nda bir vatandaşın çantası yankesicilik yöntemiyle çalındı. İhbar üzerine pazar yerini ablukaya alan polis ekipleri, 4 şüpheliyi yaptığı titiz çalışma sonucu kıskıvrak yakaladı.

Tire Salı Pazarı'nda gün boyu devriye gezen ekipler Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların alınan önlemlere uyup uymama konusunda çalışmalarını titizlikle sürdürürken, son zamanlarda da hırsızlık, dolandırıcılık, yan kesicilik gibi olayların artmasıyla birlikte hırsızlara yönelik mücadelesini aksatmadan sürdürüyor.

Dün saat 14:00 sıralarında Pazar yerindeki yaya devriye ekiplerine gelen şüpheli şahısların ihbarı üzerine Tire Asayiş Büroya bağlı ekipler pazar içerisi araştırmaya başladı. Pazar yerini ve çevresini didik didk arayan ekipler, Akyol Caddesi - Gelin Sokak üzerinde şüpheli bir aracın olduğunu görüp içerisinde bulunan E.E ve S.D isimli şahısların da verilen eşgallere uyduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler her iki şahsı da kıskıvrak yakaladı.

Polis ekipleri diğer şüphelileri beklemeye başladı

E.E. ve S.D.’yi kıskıvrak yakalayan ekipler arabanın çevresinden ayrılmayıp diğer şüphelilerin oraya geleceğini düşünerek beklemeye koyuldu. Kısa süre sonra elinde bir siyah çantayla görünen şüpheli H.B. polis ekiplerini fark edip olay yerinden kaçmaya çalışsa da kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan operasyon sonucu yankesicilik olayının 4. şüphelisi olan Ç.E. de kıskıvrak yakalandı.

Polis telefonu kontrol edince hırsızlık ortaya çıktı

Elindeki siyah çantayla polisten kaçmaya çalışan H.B.’yi yakaladıktan sonra, ekipler çantayı açtığında içerisinde Alcatel marka Android telefon olduğunu fark etti, telefona gelen çağrının olduğunu gören ekipler cevap verdiğinde telefondaki şahsın çantası çalınan A.Y. olduğunu fark etti, bahse konu telefonun kendisine ait olduğunu, çantasıyla beraber çalındığını söyleyen A.Y. çalan şahıslardan şikayetçi olduğunu söyledi.

4 Ayrı hırsızlık dosyasından aranması varmış

Tire Polisinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu kıskıvrak yakalanan şüpheli E.E. isimli şahsın İstanbul ve İzmir Asliye Mahkemelerince 4 ayrı hırsızlık dosyasından arandığı bilgisine ulaşıldı.

Emniyete intikal ettirildiler

Polis ekipleri yan kesicilik şüphesiyle yakaladıkları 4 şahsı ifade için Tire ilçe Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirirken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere bugün adliyeye götürüldü.

Editör: Haber Merkezi