HABER/  Dilek Acar GÜLEÇ

Ödemiş’te traktör kazalarını azaltmak için İlçe Jandarma Komutanlığınca "REFLEKTÖR TAK GÖRÜNÜR OL" projesi kapsamında traktör sürücülerine reflektör hediye edildi.

Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ovakent Jandarma Komutanı J. Bçvş Burak Özvatan, Trafik Timleri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Bedir, Uzman Jandarma VIII Kademeli Çavuş Şahin Doğan, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Ovakent Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldan ve traktör kullanıcıları katıldı.

Ovakent Mahalle meydanında traktörlerini getiren çiftçilere, İlçe genelinde meydana gelebilecek traktör kaynaklı kazaları önlemek, traktör römorklarına reflektör takmayı yaygınlaştırmak, traktörlerin ışıklandırılması ve görünür olma ile güvenli traktör kullanımı alışkanlığı kazandırmak amacıyla reflektör dağıtım öncesi trafik eğitimi de verildi.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Trafik Timleri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Burhan Bedir, Uzman Jandarma VIII Kademeli Çavuş Şahin Doğan tarafından, traktör kazalarının en çok olduğu ilin İzmir olduğu vurgulanırken, traktör sürücülerinin trafikte gerekli kurallara uymaları ve önlem almaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Reflektörü bulunmayan traktör römorklarına gece görünür olmak için temin edilen reflektörleri ücretsiz olarak taktı.

Ovakent Mahallesi Muhtarı Hüseyin Buldan, “Ovakent Mahallesi olarak çiftçilik işi ile uğraşan ve geçimini bu yönde kazanılan ve traktörlerin yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Traktörlerimize reflektör takmamız bizim ve hepimizin can güvenliği için çok önemli. Kazalar olduğunda hepimizin canı yanıyor. Öncesinde önlemlerini almak bizim elimizde. Reflektörleri traktörlerimize taktığımız zaman kazaları da önlemiş oluruz. Böylece can ve mal kaybı yaşamadan üretimimize devam etmiş oluruz ve kimsenin de canı yanmaz. Benim traktör sürücülerine önerim ve isteyim traktörlerine reflektör takmalarıdır. Tüm üreticilerimize bol ürünler ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi