Sabah saatlerinde başlayan denetim akşama kadar devam etti. Sokakta maske takmayan vatandaşlar uyarıldı. Maskesi olmayanlara maske verildi.

Denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park alanları, lunapark ve bilumum yaşam alanları tek tek kontrol edildi.

İşletme sahiplerine ve vatandaşlara koronavirüs tedbirleri ile ilgili bilgilendirme yapılarak uyarılarda bulunuldu.  Denetimlerde vatandaşların kalabalık halinde bir araya geldikleri etkinlikler ve yerlerde temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilerek sosyal mesafe kuralları hatırlatılarak uyarı yapılmaya devam edildi.

İlçe genelinde süren denetlemelerde birçok iş yeri denetlenirken vatandaşların çoğunluğunun maske taktığı gözlerde kaçmadı. Maske takmayanlar ise, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından uyarılarak maske temin edildi.

Ticari taksiler durdurularak gerekli önlemleri alıp almadıkları konusunda ve müşterilerin bu kurallara uyup uymadıkları konusunda kontrol edildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları toplu taşıma araçları ile servisi minibüsleri de aynı titizlikle denetlendi.

Editör: Haber Merkezi