Haber :Dilek ACAR/Faruk Çark

Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2020 yılı içerisinde yaptıkları başarılı operasyonlarla kentte huzur ve güvenliği sağlamak için yoğun mesai harcadı.

UYUŞTURUCUDA 33 TUTUKLAMA

İlçe genelinde 2020 yılı içerisinde narkotik suçlarla mücadele, kaçakçılık, hırsızlık, asayiş, trafik, toplumsal olaylar, eğitim gibi alanlarda başarılı çalışmalara imza atan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Operasyonlarda 41 kg esrar, 2.500 adet Hint Keneviri, 300 gr Metanfetamin ele geçirilerek uyuşturucu ticareti yapan 33 kişi de polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

5 TON KAÇAK AKARYAKITA EL KONDU

Sahte alkol satışının ve ölümlerinin önüne geçmek adına yapılan takipler sonucu 820 sahte alkol ele geçirilerek satışını yapanlar da yakalanarak tutuklandı. Ayrıca 1002 adet kaçak tütün, 15 bin 359 adet makaron ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda 70 adet tüfek, 79 adet kurusıkı tabanca 102 adet ruhsatsız tabanca, 619 adet mermiye el konuldu.  5 ton kaçak akaryakıta el konuldu. Ödemiş’te meydana gelen faili meçhul cinayet ve hırsızlık olaylarının yüzde 93’ü aydınlatıldı.

45 BİN 790 ARAÇ SORGULANDI

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yapılan trafik denetlemeleri sonrasında motosiklet sürücülerinin kask kullanım oranı arttı. 2020 yılında 45 bin 790 araç ve ehliyet sorgulaması yapıldı.

Ayrıca Covid 19 tedbirleri kapsamında, vatandaşlar uyarılarak, maske ve sokağa çıkma denetlemeleri düzenli olarak yapıldı.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından, huzur ve güven ortamının devamlılığı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 2020 yılında olduğu gibi çalışmalar tüm hızıyla devam edecek.

Editör: Haber Merkezi