Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi, “İlçemizde çok geniş bir alanda bütün vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için 24 saat gece gündüz güvenlik hizmeti vermeye çalışmaktayız. Güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde engelli bireylerin içinde bulundukları koşulların dikkate alınması, onların kanunlarla sahip oldukları haklarının korunması konusunda “engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır”  şiarıyla hareket edip, engelli vatandaşlarımızın yaya kaldırımlarından, yaya geçitlerinden, engelli rampalarından, engelli araç otoparklarından faydalanmaları ve rahatça evlerine girebilmeleri için ekiplerimiz aralıksız kontrol ve denetimlerine devam etmektedirler. Trafik kurallarının uygulanmasında, kendisi veya yakını engelli olan bireylerin durumuna dikkat ederek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Zihinsel veya psikolojik açıdan engelli bireyleri ve özellikle çocukları rahatsız etmeyecek şekilde uygulama yapmaya özen göstermekteyiz.

“Engelli Yerlerini Park Edenlerin Cezası Diğer Park Cezaların İki Katı”

İlçemizde engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz olsun kolaylaştırmak için tahsis edilen engelli araç park yerlerini ve evlerine girebilmeleri için kullandıkları engelli rampalarının önlerini maalesef engelli olmayan araç sürücülerinin araçlarını park etmesi sonucu engelli vatandaşlarımız mağdur olmaktadırlar. Buralara hatalı park eden sürücüler ise hem trafik para cezasına ( engelli park yeri cezası diğer park cezalarının iki mislidir) maruz kalmakta hem de aracı çekildiği için ikinci bir masrafla karşı karşıya kalmaktadırlar. 

“Denetimlerimiz Hız Kesmeden Devam Edecek”

2018 yılı içerisinde trafik ekiplerimiz tarafından, engelli araç park yerlerine park eden yaklaşık 550 araç sürücüsüne hatalı park ettiğinden dolayı trafik para cezası uygulanmış olup park yeri bulamayan engelli sürücülerimizin park etmesi için hatalı park eden araçlar çekici ile çektirilmiştir. Özellikle Ödemiş Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde bulunan, yer işaretlemeleri ve trafik levhaları ile belirlenmiş olan engelli araç otoparkına ve ilçemizin değişik yerlerinde bulunan engelli otoparklarına, engelli rampaları önüne hatalı park eden araçlar ile ilgili denetimlerimiz 2019 yılında da hız kesmeden devam edecektir. Denetimlerimiz sırasında trafik para cezası ve araçlarının çekilmesi gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmamaları için bütün sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Görevli personelimizce, engelli bireylere yönelik gereken duyarlılık gösterilecek, gerektiğinde yapılan işlemlerde bu kişilere öncelik tanınacaktır. Trafik kontrollerinde, engelli kişilere yönelik yakınları veya ailesi tarafından alınan tedbirler, kişinin içinde bulunduğu koşullar ve zorluklar dikkate alınarak değerlendirilecektir.

Unutmayalım ki  “Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.”

Editör: Haber Merkezi