Haber Merkezi

Olay saat 11.00 sularında Şair Eşref Bulvarı’nda bulunan HDP İl Binası’nda meydana geldi.

Binaya gelen kimliği belirsiz bir kişi içeriye girer girmez parti görevlisi Deniz Poyraz'a ateş açtı.

Poyraz'ın olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın daha sonra partinin camlarını kırdığı ve binaya zarar verdiği belirtildi. Saldırganın gözaltına alındığı aktarıldı.

VALİLİK: SALDIRGAN ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O. G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür" denildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP’den yapılan açıklamada "Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi" denildi.

Editör: Haber Merkezi