Ödemiş Bölge Trafik İstasyonu Amiri Erkan Cundar ve ekibi Mahalle Muhtarı Ülkü Coşkun ile birlikte Demircili Mahallesi’nde İzmir Ödemiş yol güzergâhı üzerinde bulunan Benzinlik Mevkiinde, İç İşleri Bakanlığının başlattığı “yayalar kırmızı çizgimiz” etkinliğini gerçekleştirdi. 
Yurt genelinde başlatılan proje ile kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. 

Ödemiş Bölge Trafik ekipleri, yaya geçidi bulunan Ödemiş Demircili Mahallesi Benzinlik Mevkiinde belediye ekipleri ile birlikte yaya geçidini kırmızı çizgi ile boyayarak yoldan geçen sürücülere uyarılarda bulundu. 

Özellikle trafik akışının yoğun olduğu Ödemiş İzmir yol güzergahı üzerinde bulunan ve uyarıcı levhalar ile hız sınır limitinin belirlendiği yerleşim alanlarında yaya geçitlerinin bulunduğu noktalarda yayalara karşıdan karşıya geçerken yol vermeleri konusunda sürücüler uyarıldı. 
Yaya ya da okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken hızını düşürmeyen, yayalara öncelik tanımayan ve ilk geçiş hakkı vermeyen sürücülere 652 TL ceza kesilecek. Vatandaş kendisine yol vermeyen sürücüyü şikayet edebilir. 
Mahalle sakinleri karşıdan karşıya geçerken çok zorlandıklarını belirtirken, yeri geldiğinde yarım saat karşıdan karşıya geçmek için beklediklerini, sürücülerin buna dikkat etmeyip hem hız sınırını aştıklarını hem de karşıdan karşıya geçerken yol vermediklerini aktararak sürücülerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istediler. 

Demircili Muhtarı Ülkü Coşkun, “İzmir Ödemiş yolu mahallemizden geçiyor. Benzinlik dediğimiz mevkiimizde kahvehanelerimiz ve esnaflarımız bulunuyor. Yoğun bir kalabalık oluyor. Vatandaşlarımız burada karşıdan karşıya geçerken zorlanıyorlar. Sürücüler hızlarını kesmiyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarımıza da geçiş hakkı tanımıyorlar. Bu yaptırımlar ve uygulamalar ile bundan sonra daha dikkatli olunacağı kanaatindeyim. Bölge Trafik amirimize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi