HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları uygulamalara Ödemiş İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Hüsnü Korkmaz da katıldılar.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “2019 yılı Kurban Bayramı tatilinin yaz mevsimine denk gelmesi ile birlikte karayollarımızdaki “turizm ve tarımsal” amaçlı seyahatlerin ve uzun mesafelere bağlı olarak “seyahat sürelerinin artacağı” göz önünde bulundurularak trafik güvenliğine olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirmek ve trafik kazalarıyla en seri şekilde mücadele edebilmek için başta hız ihlalleri olmak üzere toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir şekilde planlanmış trafik denetimleri önem kazanmaktadır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı tatili süresince, özellikte bayram öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde “seyahat eden sürücü ve yolcularla doğrudan temas kurularak güçlü bir trafik duyarlılığı algısı yaratılmak” amacıyla ilçemiz genelinde gerekli trafik tedbirleri alınmıştır” dedi.

Alınan trafik tedbirleri ile bu tedbirlerin etkisini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenliği konusunda ülkemiz genelinde daha güçlü ve yoğun bir farkındalık oluşturmak amacıyla, Ödemiş’te bulunan Sim Köprüsü Polis Kontrol Noktasında görevli Emniyet personelimizin ve daha sonra Ödemiş Ovakent yolunun 8.kilometresinde İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin yapmış olduğu uygulamalar İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Hüsnü Korkmaz tarafından denetlendi ve uygulamalara bizzat eşlik ettiler.

Uygulama noktasında durdurulan araç sürücü ve yolcuların Kurban Bayramları kutlanarak, sürücü ve yolculara araçta “ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları, şerit kullanma, yakın takip ve hız kurallarına riayet etmeleri, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları ve her iki saatte en az on dakika mola verilerek “dikkat ve konsantrasyonlarının” dağılmaması” konusunda sürücü ve yolcular bilgilendirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve farkındalığın artırılması amacıyla, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyalar ile ilgili el broşürleri dağıtılarak, yol kullanıcılarının bilinçlendirilmesi sağlandı.

SEVDİKLERİNİZ İÇİN LÜTFEN

1-Hız yapmayınız.

2-Ön ve arka koltukta emniyet kemerinizi takınız.

3-Araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmayınız.

4-Şerit kullanma kurallarına riayet ediniz.

5-Kavşaklara yaklaşırken yavaşlayınız.

6-Yola çıkmadan aracınıza ait sigorta ve muayene kontrollerinizi yapınız. Sigorta ve muayenesi olmayan araçla yola çıkmayınız.

7-Trafik Kurallarına Uyalım, Sevdiklerimize Kavuşalım.

Unutmayalım ki alacağımız tedbirler ve kurallara riayet etmemiz kazaların en aza indirilmesine katkı sağlayacağı gibi meydana gelebilecek kazalarda ölüm ve yaralanma olaylarının büyük ölçüde önüne geçecektir.

Editör: Haber Merkezi