Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerine bir dosya sunan Tire Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Gökhan Hızlı, Kartal Dağında Maden Ocağı kurulmasının hukuki açıdan da sakıncalar içerdiğini söylemiş, sürecin sahte bilgi ve beyana dayalı olduğunu belirterek Bakanlığa sunulan dosya içeriğinin gerçeğe aykırı olduğunu beyan etmiş, Bakanlık yetkililerinden toplantının iptal edilmesini istemişti. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KARARINI VERDİ
Tire Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Gökhan Hızlı’nın hazırladığı dosyayı inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, açıkladıkları karar metninde; Bir proje alanı içerisinde çok sayıda zeytinlik alan bulunduğunu ve bu nedenle yukarıda belirtilen sahada kurulması planlanan 2B grubu Mermer Ocağı projesi 4086 sayılı Kanunla değişik 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanununun 5. Maddesinde belirtilen “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 km mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez aynı zamanda daraltılamaz.” diyerek ÇED sürecini başvurunun mevzuata aykırı olması nedeniyle sonlandırdı.

BAŞKAN DURAN  “AKLIN YOLU BİR”
ÇED sürecinin sonlandırılması ile ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “İlçemizin adeta akciğerleri konumunda olan Kartal Dağına yapılması planlanan mermer ocağı hakkında Tire Belediyesi olarak bizde tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk.

Başkan Yardımcımız Gökhan Bey konuyu yakından takip ederek hukuki anlamda ne gerekiyorsa yaptı, yapmaya devam ediyor. Aklın yolu bir, Bakanlık ÇED sürecini sonlandırmış, bu bizim için sevindirici bir gelişme.

Tabi ki biz bu kararla yetinmeyeceğiz. Tire Belediyesi olarak Maden Ocağı ruhsatlarının iptali için gerekli hukuki mücadelemiz devam edecek. İlçemizin akciğerleri için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bu süreçte mücadelemize destek olan İzmir Barosu başta olmak üzere, Başkan Yardımcımız Av. Gökhan Hızlı, Sivil Toplum Örgütleri ve Kartal Dağının asıl sahipleri başımızın tacı köy halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi