ÖZEL HABER:FARUK ÇARK

Bayındır’da Salı günü Sadık Paşa Mahallesi Küme Evler kahve altı mevkiindeki Kurtuluş Savaşından bu yana direnen 120 yıllık kargir müstakil iki katlı iki haneye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler evi kazdı.

Evin sahibi M.B. ile amcasına ait olduğu öğrenilen evlerin 2,5 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde kazıldığını görünce, durumu Bayındır ilçe jandarma komutanlığına bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri bahse konu adrese giderek soruşturma başlatıp, konuyla ilgili Tire Müze müdürlüğüne bilgi verdi.

Tire’den gelen müze müdürlüğü yetkilileri kazı yapılan evde incelemelerde bulundu. Soruşturma başlatan jandarma olay yeri inceleme ekibinin, kazı yapılan evde delil çalışması yaparak evdeki sigara izmaritlerini ve aydınlatma için kullanılan mum ile delil niteliği taşıyan ne varsa toplayarak, kazılan topraktan da incelenmesi için numune aldığı öğrenildi.

Öte yandan kazı yapılan eve 300 metre mesafedeki bir hayvan damının kenarında da kazılarak tarihi eser kazı çalışması yapıldığını tespit edildi.

Yaklaşık 3 metre derinliğinde ve 2 metre genişliğinde kazılarak define arandığı öne sürüldü. Aynı bölgede iki farklı alanda yapılan kaçak kazıların şüphelilerinin yakalanması için soruşturmayı derinleştiren Bayındır Jandarma Komutanlığı ekipleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin kimliklerinin tespit edilebilmesi için kazı yapılan yerlerin yakınlarında bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Hayvan damı yanında kazı yapılan yerin dibinde bulunan tarihi değeri olduğu düşünülen büyük beyaz taşın Tire müze yetkilileri tarafından incelenmek üzere müzeye götürülmesini istedikleri belirtildi.

Bayındır jandarma komutanlığının şimdiye kadar 9 kişinin ifadesine başvurmak üzere gözaltına aldığı iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi