Haber: Dilek Ayvalı

Olay geçtiğimiz Cuma gecesi (24-11-2018)  Tire’de meydana geldi. İlçe içerisinde aracı ile çevreye rahatsızlık veren bir otomobili durduran trafik ekipleri otomobil sürücüsü üzerinde yaptıkları incelemede sürücünün 167 promil alkollü olduğunu tespit ettiler.

Bunun üzerine sürücüye alkollü araç kullanmak ve çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapan ve ehliyetine el koyan trafik ekipleri sürücünün de ifadesini aldıktan sonra aracı sürücünün yakını olan ruhsat sahibine teslim etti.

BU KEZ EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANMAKTAN CEZA ALDI

Ancak alkollü sürücü alkollü araç kullanmaktan ceza aldığı halde Tire İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinden sadece 2 saat sonra yine yakalandı.

İddiaya göre alkollü sürücü ruhsat sahibine teslim edilen otomobil ile Tire caddelerinde dolaşmaya ve araçlara makas atarak trafiği tehlikeye düşürmeye başladı. Bunun üzerine tekrar harekete geçen trafik ekipleri aracı İstasyon Caddesi üzerinde durdurduklarında sürücünün 2 saat önce cezai işlem yaptıkları sürücü olduğunu gördüler.

181 PROMİL ALKOL

Alkol muayenesini yapan ekipler sürücünün bu sefer de 181 promil alkollü olduğunu tespit ettiler. Şahsa ikinci kez alkollü araç kullanmaktan işlem yapan ekipler, yaklaşık 2 saat önce ehliyetine el konulduğu için ehliyetsiz araç kullanmaktan da ceza yazdılar.

Alkollü sürücü ikinci kez ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı. Önümüzdeki günlerde işlediği trafik suçuyla alakalı hâkim karşısına çıkacak olan sürücü aynı gecede üst üste yaptığı trafik ihlalleri ile şok etti.

Editör: Haber Merkezi