Haber: Dilek Ayvalı

Geçtiğimiz yıl Tire Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla art arda başarılı operasyonlara imza atan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler başarılı çalışmalarına yeni yılda da devam ediyor. Son günlerde uyuşturucu madde kullanan, bulunduran aracılık yapan, uyuşturucu madde imalatı ve satışını yapan şahıslara yönelik 20 operasyon düzenleyen ekipler bu operasyonlarda toplam 38 kişiyi göz altına aldı. Yine yaptıkları operasyonlarda 11 adet ruhsatsız tabanca ve 2 de tüfek ele geçiren polis, farklı suçlardan aranan 76 şüpheliyi yakalarken bunlardan 27’si de çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS UYUŞTURUCUYU ARACIN GİZLİ BÖLMESİNDEN BULDU

Geçtiğimiz haftalarda Tire Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla bir süredir takipte oldukları bir aracın içerisinde uyuşturucu madde olduğunu tespit eden araç Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, içerisinde bulunan 3 şahsı kaçmasına fırsat vermeden yakaladı. Araçta yapılan aramada ise polis aracın gizli bölmelerine saklanmış esrar maddesi ile bir de ruhsatsız tabanca ele geçirdi.  Tire Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla göz altına alınan 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Yine Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri; Tire Cumhuriyet Savcılığı Talimatıyla Kuşadasından satın aldığı uyuşturucu maddeyi ilçemize sokmak isteyen şüpheliyi Selçuk yolu girişinde yakalayarak göz altına aldı. Araçta yapılan aramada, vites kutusu içerisinde ve  bölmelere saklanmış satışa hazır halde 100 parça esrar maddesi ele geçiren polis şüphelinin üzerinde yaptığı arama dada bir miktar esrar maddesi ele geçirdi. Aracın gizli bölmelerine saklayarak polisten kurtulabileceğini sanan şüpheli polisin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

Aylık alınan arama kararları ve Tire Cumhuriyet Başsavcılığı Kordinesinde uygulama ve kontrollerin sıklıkla devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi