Sabah saatlerinde evlerinden alınan isimlerin emniyete götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan, CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın başvurusu üzerine valilik Baratalı ailesine üç yakın koruma tahsis etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yurt dışında bulunan ve İnterpol tarafından hakkında yakalama kararı bulunan Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş’un liderliğini yaptığı “FETÖ Borsası” davası öncesinde kritik bir operasyona imza attı. Kurtuluş ve bağlantılı olduğu isimler başta olmak üzere iki ayrı suç örgütüne operasyon yapan savcılık kararı sonrasında emniyet müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde gözaltı işlemlerine başladı. Haklarında yakalama kararı bulunan 196 kişiden birçoğu İzmir ve Ankara gibi illerde evlerinden alındı.

Emniyetin üzerinde uzun süredir çalıştığı yapıyla bağlantısı bulunan kişiler dahil birçok suçtan kaydı bulunan isimlerin kimlerle ilişkide olduğu araştırılıyor. Gürcistan’da yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve Arjantin ile Meksika ülkelerinde olduğu tespit edilen Serkan Kurtuluş’un adı geçtiğimiz günlerde arabası ve işyeri taranan CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’ya yönelik saldırıda gündeme gelmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yapan Baratalalı ailesinin koruma talebi uygun bulundu. Valilik kararıyla Bülent Baratalı, Yiğit Baratalı ve diğer oğlu Yusuf Baratalı’ya yakın koruma tahsis edildi. Baratalı ailesini korumak için görevlendirilen üç yakın koruma göreve başladı.

Editör: Haber Merkezi