Tire ilçesinde, bir otomobille karşıdan gelen kamyon çarpıştı. Kazada, hurdaya dönen otomobilde sıkışan akaryakıt istasyonu işletmecisi 52 yaşındaki Mehmet Hamdi Ertoy öldü, 3 kişi yaralandı. Devrilen kamyondaki kasalar dolusu sebze ve meyve yola saçıldı.
Kaza, Tire'ye bağlı Mahmutlar köyü yakınlarında, cumartesi sabah 04.30 sıralarında meydana geldi. Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinden, İzmir'e sebze ve meyve götüren 31 yaşındaki Fahrettin Orhan yönetimindeki 35 DAJ 94 plakalı kamyonla, karşıdan gelen Mehmet Hamdi Ertoy yönetimindeki 35 T 0503 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, Tire'ye 5 kilometre uzaklıktaki Mahmutlar köyünde akaryakıt istasyonu işlettiği öğrenilen Ertoy, hurdaya dönen otomobilin içinde sıkışarak yaşamını yitirdi. Çarpışmanın şiddetiyle devrilen kamyonun şoförü Fahrettin Orhan ile yanındaki 38 yaşındaki Enver Korkmaz ile 32 yaşındaki Ercan Gül ise hafif yaralandı.
Yaralılar, çevredekiler tarafından çağrılan ambulanslarla Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından Ertoy'un cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
Uzun süre kazanın şokunu üzerinden atamayan kamyon şoförü Orhan, otomobilin şerit ihlali yaptığını ileri sürüp, "Normal bir hızda ilerliyordum. Bir ara karşıdan üzerime doğru hızla gelen bir ışık fark ettim. Otomobilin tek farı yanıyordu. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, büyük bir gürültüyle çarpıştık" dedi.
Editör: Haber Merkezi