Ödemiş ilçesinde uzun süredir kendisine ait takside şoförlük yapan 63 yaşındaki Hasan Bağ, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce başından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Talihsiz taksicinin cesedi ormanlık alana atıldı. Hasan Bağ’ın cüzdanı ve taksisi de gaspedildi.
Ovakent Jandarma Karakolu’nda görevli ekipler, çarşamba günü sabaha doğru 03.30 sıralarında devriye görevi yaparken, Ödemiş’in Çamlıca ile Küre köyü arasındaki yolda kan lekesi gördü. Ekip otosundan inip ormanlık alana giren jandarma görevlileri, başından av tüfeğiyle vurulmuş bir erkek cesedi buldu. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin, Mezarbaşı Taksi Durağı’nda yıllardır taksicilik yapan üç çocuk babası Hasan Bağ olduğu belirlendi. Oğlu 27 yaşındaki Osman Bağ ile birlikte kendisine ait taksinin şoförlüğünü yapan Hasan Bağ’ın cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Bağ’ın cüzdanı ile taksisinin de gaspedildiği belirlendi.
 
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma, polisten de yardım istedi. Jandarma ve polis, Bağ’ın taksisini bulup, kimin öldürdüğünü belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı.
 
SİLAY, “ARAÇLARA GPRS KURMAK İSTİYORUZ”
Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay ise ülke genelinde bu tip cinayetlerin meydana geldiğini, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Silay, "Çok üzücü bir durum. Minibüs şoförleriyle toplantı yaptık. Taksi şoförleriyle de toplantı yapacağız. Araçlara, GPRS sistemi kurulmasını istiyoruz, ancak maliyeti çok yüksek olduğu için henüz bir çalışma yapamadık. Umarım kısa sürede bu cinayetlerin sonlandırılması için yetkililer bir çalışma yapar" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi