Bayındır ilçesine bağlı Alankıyı köyünde karı-koca ölü olarak bulundu. Dinlenmek için Alankıyı’daki köy evine giden karı-koca mangal yaktıktan sonra üzerine kömür koyarak evin içerisine aldı. Çift karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Bayındır Alankıyı köyünde 21 Ekim Cuma günü karbonmonoksit zehirlenmesinden öldükleri tespit edilen Süleyman Gürbüz (67) ve eşi Ender Gürbüz (52) ailesine derin bir acı yaşattı.
Üç çocuklu emekli maden mühendisi Süleyman Gürbüz ve yine kendisi gibi emekli eşi Ender Gürbüz birlikte dinlenmek için gittikleri Alankıyı’daki evlerinde mangalda yaktıkları kömürden zehirlenerek hayatlarını kaybettiler.
Edinilen bilgilere göre 21 Ekim Cuma günü İzmir’in Karabağlar ilçesinden yola çıkıp Alankıyı köyüne gelen çift, evlerindeki bahçe işlerini bitirdikten sonra mangal yaktılar. Daha sonra mangalın üzerine kömür döküp bir süre sonra evin içine aldılar. Gürbüz çifti kömürden çıkan karbonmonoksit sonucu zehirlendiler.
Annesinin ve babasının aramaması üzerine telaşlanan kızları hemen evi aradı ancak cevap alamadı. Durumdan şüphelenen çocuklar 23 Ekim Pazar günü Alankıyı’na gelmek üzere yola çıktılar. Aynı zamanda köy muhtarı ve köy kahvehanesinin sahibi de durumdan şüphelendi ve aynı gün jandarmayı aradılar. Jandarmayla eş zamanlı olarak olay yerine gelen çocuklar anne ve babalarının cansız bedenleriyle karşılaştılar. Yapılan incelemenin ardından çocuklara teslim edilen cenazeler Karabağlar Mezarlığı’na defnedildi.
Editör: Haber Merkezi