GÜNDEM

PINAR, TİRE’DEKİ BİN SÜT ÜRETİSİCİNE EĞİTİM VERECEK

 Haber: Dilek Ayvalı

 

Proje kapsamında Tire’nin 4 kırsal mahallesindeki üreticilere verilen eğitimlerin sertifika töreni Tire Organize Sanayi Bölgesi KT&G Salonunda, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil ve Tireli üreticilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil, “İLGİ, GELECEK ADINA ÜMİT VERDİ”

Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil süt ve süt ürünlerinin bütün yaş gruplarının beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Böylesi büyük bir öneme sahip olan sütün, tüm faydalarından azami olarak yararlanılabilmesi için, hayvanlarımızın sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerimizin de hijyen ve sanitasyon konularında bilinçli olması gerekiyor. Pınar Enstitüsü öncülüğünde yürütülen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ Projesi de çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesini amaçlıyor. Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak. Bir diğer deyişle, sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz. Önce Milas, sonra Eskişehir ve şimdi Tire’deki yetiştiricilerimizin eğitim programına gösterdikleri ilgi, bizi son derece mutlu etti ve gelecek adına ümit verdi” şeklinde konuştu.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖCÜ OLMADIĞINI TÜRKİYE KABUL ETMELİDİR”

 

Daha sonar konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Pınar Süt ile 39 yıldır süren bir birlikteliğimiz var. Eğitim çalışmaları ile de gönül bağımız kurulmuş oluyor. Tire Süt Kooperatifinin 40. Kuruluş yıldönümünde inşallah Tire’de Pınar Tesislerinin de temel atma törenini yaparız. Ben öyle planlıyorum. Çifte kutlama olur bizim için. Sütün en kaliteli ve verimli üretildiği bölgedir Küçük Menderes. Sütün kalitesini daha da iyileştirmek ve dünya standartlarını yakalamak için eğitimler gereklidir ve devam etmelidir. Sütü dünyaya satmak için de sütün gıda güvenliğine uygun olması sağlanmalı. Bu zincirin doğru yapılması için sistem doğru kurulmalı. Türkiye bunu kooperatifleşerek yapmalı. Kooperatifçiliğin öcü olmadığını Türkiye kabul etmelidir. Türkiye’de şu an ihtiyacın üzerinde bir süt üretimi oluştu. 2009’daki krizi tekrar yaşamamak için sütü ihraç edebilmenin yollarını aramalıyız” dedi.

 

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, “TÜRKİYE’DE KOOPERATİFLERİN ÇOĞALMASINI İSTİYORUZ”

Çiğ süt eğitimlerinin önemine değinen Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise, “Bin bir zenginliğin ve süt gibi mucizevi bir değerin etrafındayız. 42 yıl önce sektörde modern süt sektörünü başlattık. Tire Süt Kooperatifinden 39 yıldır süt alıyoruz. Türkiye’de, böyle bilinçli üreticileri toplayan kooperatiflerin çoğalmasını istiyoruz. Pınar, AB’ye ihracat yapabilecek 6 firmadan biri. AB standartlarına uygun üretim yapıyoruz ancak süt üretimi için bizim maliyetlerimiz daha fazla olduğundan diğer ülkelerde süt daha ucuz” dedi.

Daha sonra sertifika törenine geçildi ve Tire’nin Topalak, Başköy, Ortaköy ve Akmesscit kırsal mahallerinde eğitimlere katılan 89 üreticinin sertifikaları verildi. İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Pınar Enstitüsü ve Tire Süt Kooperatifi ile ortaklaşa düzenlenen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi” kapsamında 2015 – 2016 yılı boyunca bin süt üreticisine “Hayvan Besleme, Hayvan Sağlığı, Hijyen ve Sanitasyon” konulu eğitimler verilecek.

 

{ "vars": { "account": "G-Z2YJHG8WBW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }