Kabul edelim ya da etmeyelim Türkiye’de genel ve yerel seçimlerde maalesef ‘kitle’ oyları çok etkin.

Ben adına zaman zaman ‘bi’at’ diyorum bu kitle oylarının bir bölümüne… Siz istediğiniz adı vermekte tabii ki serbestsiniz.

Ödemiş’te olmayan ‘hemşericilik’ anlayışı sanayinin girdiği yerlerde etkili. Hemşeri dernekleri zaman zaman oy pazarlığı yapmakta, rant ve mevki-sıralamada uygun yer taleplerini iletmektedirler.

Peki, Ödemiş’te ‘kitle’ oyu var mı?

Mesela ‘cemaat’ oyları kitle oyu mu?

Roman kardeşlerin oyları?

Geçen yazımda 2004 ile 2009 yılında partilerin Ödemiş’te aldıkları oyların dökümünü yayınlamıştım. Ödemiş’te her ne hikmetse geçen dönemki yerel seçimlerle ilgili ilginç bir kara haber dolaştı durdu etrafta. Sözde MHP 2009 yerel seçimlerinde AKP kazanmasın diye CHP’yi desteklemiş (miş)…  2004 yılına göre 2009 yılında oyunu %25 arttıran bir parti nasıl olur da başka bir partiyi destekler? Bu kara propagandayı maalesef seçimi kaybeden AKP ve yandaşları 5 yıldır her ortamda yayıyorlar. Kendi kusurlarını örtmek için yaygarayı koparıyorlar. ANAP-DYP-DSP’nin 2004’teki oyları 2009’da nereye gitti ki? Sahi AKP Ödemiş Belediyesini kazanırken gelen oylar için yorum yapmazken,2009’da kaybedilen seçimler için neden aslı astarı olmayan kara propaganda yaptılar?

Şimdi de benzer dedikodular çıkartılmak isteniyor!

MHP’ye yöneticilik yapmış olanlar gerekirse bir basın toplantısı yaparak MHP’nin Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet YILMAZER’E açık desteklerini kamuoyuna duyurmalıdırlar. Yoksa bu dedikodular sürer durur…