HABER:DİLEK AYVALI

Olay bugün saat 14.45 sıralarında İbn-i Melek Mahallesi, Ülkü Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre evde eşiyle birlikte yaşayan Arife Çelik (75) yalnız olduğu sırada balkona çıktı. Bir süre balkonda hava alan yaşlı kadın tekrar eve girmek istediğinde kaygan zeminde dengesini kaybedip yere düştü. Astım hastası olduğu öğrenilen Arife Çelik düşmenin etkisiyle bacağından ve belinden yaralandı. Acı içinde yerde bir süre kıvranan kadın ayağa kalkamadı ve çığlık atarak sesini komşularına duyurmaya çalıştı.

Komşular yardım çığlığına kulak verdi

Balkondan gelen yardım çığlıklarını duyan komşular durumu hemen sağlık ekipleri ve polise bildirdi. İlk olarak olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı kadınla balkondan iletişim kurdu. Polise yerden kalkamadığını, kapıyı açamayacağını söyleyen yaşlı kadının eşi telefonla arandı. Eşi telefona cevap vermeyince, olay yerine itfaiye ve AKS ekipleri yönlendirildi.

AKS ekipleri balkondan içeri girdi

Olay yerine gelen AKS ekipleri gerekli hazırlıkların ardından kapıyı açmak için balkondan eve girdi. Mahalle sakinlerinin de meraklı gözlerle izlediği kurtarma operasyonunda balkondan eve giren AKS ekibi hemen kapıyı açtı.

Sağlık ekipleri müdahale etti

Kapının açılmasıyla yaşlı kadının yardımına koşan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Bir yandan yaşlı kadını sedyeye almaya çalışan sağlıkçılar bir taraftan da yaşlı kadınla sohbet ederek ona moral vermeye çalıştı. Uzun uğraşla bulunduğu yerden sedyeye alınan Arife Çilek dikkatli bir şekilde apartmanın 2. katından aşağıya indirilerek ambulansa alındı.

Tedavi için Tire Devlet Hastanesine kaldırılan talihsiz kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ekiplerin gerçekleştirdiği başarılı kurtarma operasyonu vatandaşlarca büyük bir takdir topladı.

Editör: Haber Merkezi