Haber: Faruk Çark

Bayındır’ın Hacı Beşir Mahallesinde oturan mahalle sakinleri 15 gündür sokaklarındaki eski alt yapı nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Atık su kanallarının 70 yıllık olduğunu söyleyen mahalleli künk betondan olan atık su borularının birçok yerinde de kırılmalar olduğunu söyledi.

KİRLİ SU TAŞARAK KOMŞULARIN EVİNE SU BASIYOR

Hacı Beşir Mahallesi Soğuksu Sokakta ikamet eden Ayten Özadır İZSU’nun alt yapı sorununu bir anca önce gidermesini istiyor. Ayten Özadır şöyle konuştu, “Bizim evin lağım giderleri buraya gidiyor. Bu komşumuzun bu bizim borumuz. Ve burada alt yapı borularından giden atık su kirli su taşarak komşuların evine su basıyor. Komşularla birlikte yetkili kurumlara başvurduk. Bunlar bize yardım etmiyor. Bize destek olmalarını istiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz, bizim bu derdimize çare bulunmasını istiyoruz. Bizim tek istediğimiz bu rögarın bize verilmesini istiyoruz. İz su yetkililerini önemle ve ivedilikle duyuruyoruz. 5 hane böyle bu şekilde, 15 günden beri biz ne su kullanabiliyoruz, ne banyo edebiliyoruz, nede evlerde temizlik yapabiliyoruz. Çocuklarımız korona virüsü var diyorlar ama çocuklarımız etkileniyor. Bize bir çare bulunsun. Yardım elinin uzanmasını istiyoruz. Biz burada 15 günden beri bu rezilliği çekiyoruz” dedi.

İZSU BİZE YARDIM ETMİYOR

Aynı sokakta oturan 60 yaşındaki İsmail Kara şöyle konuştu; “Bu derdimize geliyor gidiyorlar bir çare bulamıyorlar. Rögarları doldurmuşlar. Bir süre önce açtılar ama şimdi bizimki de kapalı. Bir yere gidecek yerimiz yok. Buradan aşağıya gitmez mi? Bu su geri gider mi? Bizde anlayamadık. Devleti karalamak için her şeyi yapıyorlar.  Çözüm bulunsun yapılsın istiyoruz. 15 gündür biz banyo yapamıyoruz. Rezil olduk yani bizler. Boşuna milletti yasak koymasınlar. Böyle bizim rögarımız yapılmayacaksa niye sokaklara çıksın millet. Bizlerde hastalanacağız burada. Tüm yetkili kurumlara başvuruda bulunduk. CİMER’e kadar yazdık. İZSU’ya ait bir sorun ve İZSU bize yardım etmiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi