Haber: Dilek Ayvalı

Buna göre banka şlemlernde HES kodu zorunluluğu getirlidi. Ehliyeti olan kamu görevlilerinin ise şoför olarak değerlendirilebileceği kararlaştırıldı.

Kararlara göre, ilçe hıfzıssıhha kurullarının en geç iki gün içerisinde toplanarak ilçelerdeki son durum hakkında gerekli çalışmalar yapmasına ve ilçelerde takipdenetim sisteminin üst düzeye çıkarılması hususunda karar alındı.

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN DUYURU YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta boyunca denetim kararına istinaden denetimlere köy/mahalle muhtarları ile meslek örgütü temsilcilerinin de yer alabileceği belirtildi. Diğer yandan salgın ile mücadelede vatandaşlarının maske-mesafe kurallarına uymasını sağlamak amacıyla görsel çalışmaların yanı sıra kolluk araçlarının ses duyuru sistemlerinin yanı sıra cami hoparlöründen de uyarılar yapılması kararlaştırıldı. Kış ayları ile birlikte kapalı alanların kullanılmasına istinaden kapalı alanlarda denetimlerin sıklaştırılması ve sık sık havalandırma yapılması konusunda uyarılar yapılacağı belirtildi.

TEMASLI KİŞİLERİ EKSİK BİLDİRENE CEZA!

Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin temaslı olduğu vatandaşları eksiksiz olarak bildirmesinin zorunlu olduğu, aksi durumda tanı konulan kişi hakkında adli süreç başlatılacağı vurgulandı.

KİŞİYE ÖZEL ULAŞIM KARTI İÇİN ADIMLAR HIZLANACAK

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olan kişilerin kent içi ulaşımda kullandığı kartların iptal edilmesi kararına istinaden kişiye özel kart çalışmalarının hızlandırılması konusunda adım atılması kararlaştırıldı.

EHLİYETİ OLAN KAMU ÇALIŞANLARI DİKKAT!

Koronavirüs ile mücadelenin ihtiyaçları doğrultusunda ehliyet olan kamu personelinin şoför olarak da görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Kurul ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri’nde çalışana işçiler için de kararlar aldı. Buna göre; -Organize sanayi bölgelerinde çalışan işçilerin tümünün HES kodu almasına, HES kodunun personel bilgi işlem sistemlerine eklenmesi ve girişlerde HES kodu sorgulandıktan sonra çalışanların işyerlerine girişe izin verilmesine, -Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde HES kodu sorgulama işlemlerinin Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimi ve işyeri yetkilileri tarafından koordine edilmesi ve bu konuda personel görevlendirmesine, -Çalışan ve personel hacmi büyük olan işletmelerde çalışma alanları ve yemekhanelerde, dinlenme alanlarında sosyal mesafe kurallarına uyulmasına karar verildi.

HES KODU YOKSA BANKADA İŞLEM DE YOK

Diğer yandan bankalar girişlerde de HES kodu zorunluluğu getirildi. Buna göre, “ilimizdeki tüm kamu ve özel bankalarda hizmet almak için gelen vatandaşlara bankaya giriş sırasında koronavirüs tedbirleri kapsamında mutlaka HES kodu sorgulaması yapılmasına, HES kodu olmayanların bankaya girişinin izin verilmemesine” kararı verildi.

Editör: Haber Merkezi