Dilek Ayvalı

Çukurköy Mahallesinde çiftçilik yapan İbrahim Sarp, çekirgelerin 1 haftada 700 ağaçlık incir bahçesini sardığını ve incirlerin yapraklarıyla gözlerine zarar verdiğini söyledi.

Yerelgüç Gazetesine konuşan çiftçi İbrahim Sarp, “Benim incir bahçemde ve civardaki incir ceviz bahçelerini sarmış durumda çekirgeler. 1 hafta içinde bahçeyi tamamen hem sardılar hem de irileştiler. Yaklaşık 30 bin ağaçlık alanı sarmış durumdalar. Biz 1 yıl boyunca incir mevsimini bekliyoruz ağaçlara gözümüz gibi bakıyoruz. Bu sene maalesef verim az olacak. Ağaçların ana gözlerini yedikleri için ürün alamayız” dedi.

Bölgede çekirgelerin 2 yıldır var olduğunu ancak popülasyonlarının böyle olmadığını belirten İbrahim Sarp, “Çekirgeler bu bölgede vardı ama hiç bu seneki gibi ürünümüze zarar verici kalabalığa ulaşmamıştı. Eskiden kuşlar çekirgeleri yiyordu. Bölgede kuş da kalmadı” dedi.

Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden ilaç desteği

Tarım ve Orman Tire İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, çekirgelerin görüldüğü bölgedeki üreticiye ilaç desteği verildi. Ekipler Tire'de incelemelerini sürdürüyor. Gelecek hafta İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri ve Bitki Koruma ekipleri ilaçlanan alanı yeniden kontrol edecek. Gerekirse tekrar ilaçlama yapılarak süreç takip edilecek.

Editör: Haber Merkezi