Teknik direktör Mahmut Arslan ve antrenörlerle görüşen Turan, yeni sezon ve altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pandemi nedeniyle futboldan uzak geçen dönemde hem mali disiplin hem kurumsallaşma çalışmalarında önemli ölçüde yol aldıklarını belirten Ödemişspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Turan, yeni sezonda Süper Amatör Lig'de şampiyonluk hedefiyle yola çıkacaklarını ve her hafta güzel futbol izlettirecek bir ekip oluşturmak üzere şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi.

Hedef önce BAL ardından hemen 3. Lig

Turan, "Pandemi döneminde ekonomik sıkıntıları giderme konusunda önemli bir mesafe kat ettik. A takımımızın mücadele edeceği Süper Amatör Lig'de hedefimiz şampiyonluk. Bölgesel Amatör Lig'e yükselip orada da sadece bir sezon kalıp 3. Lig'e yükselmeyi hedefliyoruz. Bölgesel Amatör'de bir sezon kalma hedefimizi üstüne basa basa söylüyorum. Bu hedefe uygun adımlar atacağız. Önceki sezonun ikinci yarısından itibaren altyapı koordinatörlüğünün yanında A Takımımızın sorumluluğunu da üstlenen Mahmut Arslan hocamız bize güç veriyor. Mahmut hocamızın öncülüğünde hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni sezonda taraftarlarımıza güzel futbol izlettirmek istiyoruz" dedi.

Futbol altyapısındaki atılımın gelecek adına umut verdiğini kaydeden Turan, altyapıda iki yıl önce başlayan düzenlemenin meyvelerini vermeye başladığını vurguladı.

A Takım'a kazandırılan gençlerin bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade eden Turan, "Altyapımız geleceğimiz her şeyimiz. Futbol Okulumuz da oyuncu desteği anlamında çok önemli. 10 ayrı grupta burada şenlik havasında bir ortam var. 150'yi aşkın çocuğumuz futbol okulumuza katılıyor. Altyapı antrenörlerimiz hem oyunu sevdirmek hem de sporun hayatımızdaki önemini kavratmak adına çalışıyorlar. Altyapıda tüm yaş gruplarında lige katılarak geleceğin futbolcularını yetiştirmek hedefiyle ilerlerken geçen sezon pandemi nedeniyle ligler oynanamadı. Ama bu sezon dileriz ki pandemiden uzakta güzel bir şekilde ligler oynanacak. İlk sezondan itibaren Mahmut hocamız A Takımda gençlerimize şans vermişti. Yeni sezonda da yine gençlerimize güveniyoruz. İnanıyoruz ki güzel bir ekip oluşacaktır" dedi.

"Altyapımız akademi seviyesinde"

Teknik direktör Mahmut Arslan da "Başkanımız Mustafa Turan ve yönetim kurulu üyelerimiz her zaman yanımızdalar. Futbol Okulu ile çocuklarımızın kendilerine güvenlerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkı sunmanın yanında altyapı takımlarımıza da gerekli takviyeleri yapmayı amaçlıyoruz. Antrenör arkadaşlarımız program dahilinde çalışmalarına devam ediyorlar. Altyapımız akademi seviyesine geldi" diye konuştu.

"Şampiyonluğu genç oyuncularımızı oynatarak elde edeceğiz"

A Takım'da şampiyonluk hedefiyle yürüyeceklerini söyleyen Arslan, "Şampiyonluğu genç oyuncularımızı da oynatarak elde edeceğiz. Altyapımızdan yetişen gençlerimizle birlikte doğru takviyelerle güçlü bir ekip oluşturup hedefimize ilerleyeceğiz. Başkanımızın söylemi çok önemli ve güzel. Bölgesel Amatör Lig'de sadece bir sezon kalıp hedefli bir takımla 3. Lig'e kavuşmak üzere yapılanmamızı sağlıyoruz. Profesyonel liglerde kalıcı olmanın yolu da başta altyapı olmak üzere tesisleşme ve kurumsallaşmadan geçiyor. Altyapıdaki akademi ölçeğindeki yapılanmamız bu anlamda çok önemli" dedi.

Editör: Haber Merkezi