Yerel seçimlerdeson dönemeçe girdik…

   CHP’nin mevcut  belediye başklanı ile; AKP’nin belediye eski başkanı ile; MHP’nin genç alanında uzman adayı ile; DP’nin de eski milletvekili ile Ödemiş’te “başkanlık yarışı”nın yaşandığı bir sürecin sonuna yaklaşıyoruz.

   Kamuoyu  adayları,projeleri,ekibi yakından takip ederken “geçmişin muhasebesi”ni de yapmaktan geri kalmıyor.Kim geçmiş dönemlerde neyi ne kadar yapmış,hangi vaadini yerine getirmemiş,kimler o dönemlerde rant elde etmiş,kimlerin işleri “düzgün” gitmiş…

   Bu millet,hele hele Ödemişli seçmen asla “koyun” değildir. Eğer öyle olsaydı bir belediye başkanı üst  üste başkanlık yarışında ipi göğüslerdi. Bu da Ödemişlinin demokrasiyle olan sınavında  ne kadar başarılı olduğunu ortaya koymaktadır.

   Yerel gazetelere verilen tam sayfa ilanlar, iktidar oldukları zamanlarda bırakın gerçekleştirmeyi düşüncelerinde bile olmayan uçuk projeleri “kes-kopyala-yapıştır” anlayışıyla Ödemişlinin önüne atanlar,işçinin maaşını bile ödeyemez durumda olanların kredi ile gerçekleştirmeye çalıştıkları projelerin nasıl ödeneceğini  açıklamadan verdikleri vaatlere Ödemişli ne yapmaktadır acaba?

   Galiba bunun cevabını 30 Mart’ta sandıkta göreceğiz…

   Ödemişli herkese gereken cevabı verecektir.

   Yerel ve genel iktidarın aynı partide olduğu zamanlarda dahi Ödemiş’i “çıkmaz sokak” olmaktan kurtaramayanların, bu konuda güçlerini kullanamayanların bu seçimnde vaat üzerine vaat yağdırmalarının mantığını çözmek de pek kolay olmasa gerek. Tire’ye gelen doğalgazı Ödemiş’e getirmek için zamanında kıllarını kıpırdatmayanların şimdi bu projeye  dört elle sarılmaları, bir Anadolu Öğretmen Lisesi binasını Ödemiş’e kazandırmamak için yıllarca ayak diretenlerin şimdi “eğitim kampüsleri”nden söz etmeleri çok ilginç…

   Hele hele yolları köstebek yuvası gibi olan Ödemişimizde sadece Birgi ve Gölcük yollarının asfaltlanmasına ne demeli!... Aracınızla bırakın yaya olarak yürümekte zorlandığınız, zaman zaman çocukların bisikletleri ile gezerken çukuruna düşüp hastanelik olduğu yolları tamir(!) edemeyenlerin vaatlerine ne demeli?

  12 yıllık iktidar dönemlerinde Bozdağ ve Gölcük gibi doğa harikası yerlere “çivi”çakmayanların (pardon yapılan yollar konusunda hak yemeyelim) şimdi  “teleferik”i  kazandıracaklarını dillendirmeleri seçim yatırımı mı sadece? İktidar partisinden olan belediyenin Gölcük’ü hâlâ çamurdan, tozdan kurtaramasına ne demeli? Yoksa İl Genel Meclis üyesi olunca hizmet geliyor da Belediye Başkanı olunca hizmetler kesiliyor mu?

   Bir de şu “kitle oyları” meselesi var…

   Bilgi kirliliği o kadar çok ki!...

   “Haşhaşi” diye hakarete  uğrayanların Ödemiş’te takınacakları  “OY” tavrı  hâlâ “müphem”!...

   Hayırlısı diyelim bakalım…

   Mevlam neylerse güzel eylermiş…