YERELGÜÇ / DİLEK AYVALI - Memleket Partisi Tire İlçe Başkanı Nihat Koç, ana geçim kaynağı tarım olan Tire’deki tarımın sorunlarını ve ilçedeki tarımsal faaliyetleri görüşmek üzere Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ile bir araya geldi.

Başkan Nihat Koç, dönemin ürünleri incir, kestane ve ceviz ile ilgili rekolteyi ve üreticinin sorunları ile ilgili Ziraat Odası Başkanı İbişoğlu’ndan bilgiler aldı.

Başkan İbişoğlu, incirde rekoltenin iyi olduğunu ancak, incir kalitesinin hava şartlarından dolayı bozulduğunu kaydetti. İbişoğlu, “İncir bu sene deniz rüzgârı aldı ve kalitesi bozuldu. İyi incir iyi para yapıyor ama hurda dediğimiz ürünlerde çiftçinin geliri biraz aşağı düştü.

Başkan Nihat Koç, ilçede geçmişte olduğu gibi pamuk ekiminin artmaya başladığını gözlemlediğini ve bunun sevindirici olduğunu ifade ederek Başkan İbişoğlu’ndan bilgiler aldı.

İbişoğlu, “İlçemizde 2006-2007 yıllarına kadar 90 bin dekar pamuk ekiliyordu. Onunla kıyasladığımızda pamuk ekilişi yok gibi ama geçen seneye bakarsak yüzde 100 artış var. 3 bin 800 dekardan 8 bin dekara çıktı. Bizim beklentimiz geçmişteki gibi pamuk üretimi yapılması. Bölgede Torbalı’da 50 bin dekar üretim var bu sene. Biz de inşallah önümüzdeki yıllarda ulaşırız. Bizde de slajlık mısırda 120 bin dekarda üretim var, kayıt dışı ile birlikte 150 bin dekar. Bölgedeki en büyük sorun susuzluk. Slajlık mısır tek üründe 7-8 defa sulanıyor pamukta 4 su ile hasada geliniyor. Pamuğun ilçemizde çoğalmasını istiyoruz” dedi.

Nihat Koç'a ziyarette Memleket Partisi İzmir İl Yöneticisi Hüseyin Hapçı ile Tire İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi