İYİ Parti saflarına katılması beklenen isimler arasında yer alan AK Parti İzmir Eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün çalışmaları sürüyor. Şengül’ün transferiyle birlikte gözler parti teşkilatına çevrilirken eski-yeni birçok kişi gündeme geldi. İzmir büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Fikret Mısırlı, Mehmet Pınar ve Semih Yalın gibi isimler listede yer alıyor.

Kongre süreci devam eden İYİ Parti’de teşkilatlara yönelik çalışmalar sürüyor. Genel seçimde milletvekili adayı olmak isteyen ilçe ve il başkanlarının kongrelere müdahil olmasını istemeyen partide 30’a yakın il başkanı partisini TBMM’de temsil etmek istediği için yeniden aday olmayacak.

İYİ Parti’nin İzmir’de 4 yıldır il başkanlığını yürüten Hüsmen Kırkpınar ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada milletvekili olmak istediğini belirtmişti. İYİ Parti’nin İzmir teşkilatı; Milletvekilleri Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu dengesinde çalışmalarını sürdürürken bazı isimlerin partiye katılımı ve transfer edilmeleri gündeme gelmişti.

Partide, Genel Başkan Meral Akşener ile de görüştürüldüğü öğrenilen isimlerin başında AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Aydın Şengül geldi. Şengül’ün İYİ Parti’ye transferi içeride rahatsızlık yaratırken Dervişoğlu görüşmeleri ve çalışmaları bizzat kendisinin yürüttüğünü kamuoyuna açıklamıştı. Milletvekili Çıray ise parti teşkilatlarını dolaştığını, ilçe başkanlarının görüşlerini aldığını söylemiş genel merkeze rapor yazdığını deklare etmişti. Henüz transferi kesinleşmeyen Şengül’ün, “hiçbir şekilde pazarlık yapmadım, mevki ve makam beklentim asla yoktur” açıklamasının ardından rozet takma ve İYİ Parti’ye üyelik işlemi ise yapılmadı.

İSİMLER GÜNDEME GELDİ

Şengül’ün olası transfer hareketine güçlü bir yapı ile katılmak istediği öğrenilirken beraberinde partiye emek vermiş eski-yeni birçok ismi de götüreceği ifade edildi. Şengül’ün yakınında bu konuda çalışan bir ekibin kurulduğu, özel liste çalışmaları yaptığı ve isimler üzerinde değerlendirmelerde bulunulduğu öğrenildi.

2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Nihat Zeybekçi’nin seçim kampanyasını yürüten il başkanı olan Şengül’ün meclis üyeleri listeleri şekillenirken yaptığı müdahaleler ise parti içinde biliniyor. Birçok ilçede listelerin şekillenmesinde rol oynayan Şengül’e yakın isimler meclislere girmişti.

Şengül’ün transferiyle birlikte gözler ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubuna çevrildi. AK Parti’nin sert muhalefet yaptığı bu dönemde en dikkat çeken yer olan Büyükşehir yapısında bazı isimlerin Şengül ile birlikte İYİ Parti’ye transferi için görüşmeler ve çalışmalar yaptığı kulislere yansıdı. Bu isimlerin arasında en dikkat çeken ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Mısırlı oldu. Büyükşehir Plan Bütçe Komisyonu üyesi de olan Mısırlı geçtiğimiz yıl Denetim Komisyonu’nda görev yapmış, parti adına çok konuşulan şerh raporunu yazmıştı.

Olası Şengül harekatında yer alması beklenen isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Meclis Üyesi Mehmet Pınar da yer alıyor. AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan, il başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Fatih Pınar’ın oğlu olan Mehmet Pınar meclis üyesi listesine Şengül tarafından yazılmıştı.

Editör: Haber Merkezi