YERELGÜÇ/DİLEK AYVALI

Edinilen bilgilere göre; tek bir isim üzerinde yoğunlaşılırken ilçe başkanlığı için genel merkeze önerilecek isim büyü oranda belli oldu.

AK Parti Torbalı Başkanı Selman Günaydın, geçtiğimiz hafta, sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerin ardından görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Günaydın’ın istifasının ardından ilçe başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merak edilirken il başkanlığının konuya ilişkin çalışmalara başladığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; il başkanlığı torbalı için bugüne kadar izlediği yoldan farklı bir yöntem izleyecek. Daha önce ilçede yapılan toplantıların ardından AK Parti Genel Merkezi’ne 3 isim önerilirken, Torbalı için tek isim üzerinden ilerlendiği ifade edildi.

Tek isim üzerinden yola çıkılmasının nedeninin ise 29 kişilik yönetim kurulunun tamamının görevlerine devam etmesi ve kritik 2023 seçimleri öncesinde hızlı adım atılmak istenmesi olduğu ifade edildi.

İl başkanlığının üzerinde yoğunlaştığı ismin ise Torbalı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlayan olduğu öğrenildi.

Daha önce merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından meclis içinde yapılacak belediye başkanlığı seçiminde AK Parti Grubunun başkan adayı olan Çağlayan’ın ilçe başkanlığına atanması durumunda grup başkanvekilliği görevini bırakmak zorunda olmadığı ve iki görevi bir arada götürebileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi