7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri yaklaşırken gerek bazı liderler ve gerekse bazı adayla her ne hikmetse “vatan-millet-bayrak-din  edebiyatı” yapma  gereği duymaya başladılar. Daha dün “Bizler Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almış bir hareketiz.” diyen iktidar mensupları “milliyetçilik nutukları” atmanın yolunu tutmaktadırlar. İktidarın vekil adayları da özellikle yöremizde “Ben de eski(!) MHP’liyim, ben de eski(!) ülkücüyüm, beni sizler iyi bilirsiniz; milliyetçiliğim asla tartışılmaz.” diyenler endamlarını göstermeye başladılar bile.

13 yıldır ülkenin yönetiminde başka bir parti varmış gibi konuşan iktidar sahipleri kendi kendilerini inkâr etme yarışına da girmiş bulunuyorlar.2002 yılından beri kamuoyuna duyurdukları söylemlerin hangileri gerçekleştirilmiş, hangileri gerçekleştirilmemiş bunun cevabını da halk sandıkta verecektir.        Dün kol kola gezdikleri ile bugün “kanlı-bıçaklı” olan; dün “ne istedilerse verdik” dedikleri ile bugün alacak-verecek dâvâsı güdenler; dün “Teröristle konuştuğumuzu iddia edenler şerefsizdir.” deyip bugün ortak masa kuranlar; dün “Türk polisi kahramandır .” deyip bugün paralel soruşturma adı altında polisleri tutuklatanlar; dün “Ergenekon…Balyoz…Oda Tv” gibi sanal-uydurma dâvâ açıp da bugün sahte olduğunu kabul edenler; dün kutularda, para kasalarında milyon dolarları sıfırlayanlar; dün “Gerekirse kollarını keseriz.” deyip suçlanan vekillerin arkasında durmayacaklarını kamuoyuyla paylaşıp sonra da aklayanlar aynı iktidar değil miydi? Dün tüm üniversite mezunlarını iş sahibi yapma vaadiyle  oy toplayıp beceremeyenler bugün iş verme vaadinde bulunanları suçlayanlar; dün “Komşularla sıfır sorun…” deyip de sınırımızda sorunsuz komşu edinmeyenler bu iktidar değil miydi?

Dün söylediğini gün doğmadan inkâr eden bir zihniyetten aday olup da hâlâ “eski(!)MHP’liyim, eski(!) ülkücüyüm, ben de Türk Milliyetçisiyim” diyen muhterem ve muhteşem adaylar galiba eskiyen sizsiniz. Dün hizmet kervanında yer almaktan onur duyduğunu beyan edip himmetlerde baş gösteren adaylar galiba dönen sizsiniz. Dün LİDERin ardından gözyaşı döküp bugün o gözyaşlarının sahte olduğunu kanıtlayan gömlek değiştir gibi fikir ve dâvâ değiştiren adaylar size bir çift sözümüz olacak…. “Eskiye rağbet olsaydı; bit pazarına nur yağardı.”

Daha  dün küfretme derecesine kadar eleştirdikleri bir partiden “milletvekili adayı” olmaktan çekinmeyen kişilerin “bir bildikleri” var diyeceğiz ama… İşin içine koltuk sevdası mı giriyor, yoksa memleket sevdası mı bilemiyoruz. Yine de biz adına “bir bildikleri vardır” diyelim şimdilik.

8 Haziran sabahı görüşmek üzere…