Vatandaş dertli, sıkıntılı, kaygılı, çaresiz…
Aklıevvelin biri bir hoca tavsiye ediyor. Git sana bir muska yazsın bütün sıkıntılarından kurtulursun diyor. 
Eli mahkûm son çare denileni yapıyor. Gidiyor üçkâğıtçı hocaya yüklüce bir para verip dertlerine çare olacağı iddia edilen muskayı yazdırıyor, ilacı yaptırıyor. Hoca parayı tekrar tekrar saydıktan sonra, vatandaşı tepeden tırnağa süzerek yazdığı muskayı uzatıyor. “Efendi al bu muskayı boynuna tak. Yanında verdiğim ilacı da güneş tam batarken üç ihlâs bir fatiha okuyup en yakınından geçen dereye döküver. Bir şeyciğin kalmayacak !”
Vatandaş çaresiz. İşi hocaya kalmış. Muskadan, ilaçtan başka umudu yok. Pek seviniyor. Allah razı olsun hocam deyip tam kapıdan çıkacakken; hoca arkasından sesleniyor. “Efendi dur hele. Söylemeyi unuttum. İlacı dereye dökerken sakın haa.. Zinhar sizin mahalledeki kedilerin kuyruklarını aklına getirme..!” 
Hocanın bu ikazı üzerine bir an şaşıp kalan vatandaş… Az sonra kendine geliyor ve “Hocam Allah seni bildiği gibi yapsın emi… Be adam sen şimdi bu ikazı yapmasan benim aklıma nereden gelecekti mahalledeki kedilerin kuyrukları? Al bu muskayı da ilacı da münasip bir yerine koy gari” deyip kapıyı çarptığı gibi kendini dışarı atıyor… 
Yenigün gazetesinde başkan Tayfur Çiçek’in sipariş üzere sponsor olunarak yapılan son haberini okuyunca bu fıkra geldi aklıma. 
Yenigün gazetesi bir dizi haber yapmak için Tire’ye geliyor. Önce Tire Süt Kooperatifi ile ilgili sektörel haberini yapıyor. Ardından Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i ziyaret ediyor. 
 Başkan Çiçek Tireyi anlatıyor, yaptığı hizmetleri hatırlatıyor, yapacaklarını sıralıyor, büyükşehir yasası ile ilgili düşüncelerini söylüyor, milletvekillerini ilgisizlikle suçluyor, AK parti ve CHP’den aday olması yönünde üst düzey teklifler aldığını, kararsız kaldığını, çok zor durumda olduğunu, AK partiyi mi tercih etsem, CHP’yi mi tercih etsem düşünceleri içerisinde adeta uykularının kaçtığını ima ediyor. Sonra birden konuyu her nasılsa Halil Çulhaoğlu’ya getirip “Bakanken Tire’ye hiçbir şey yapmamışsın. Başkan olsan ne yapabilirsin ki? Birileri bu arkadaşa gaz veriyor” şeklinde konuşuyor. 
Gazete o gün Belediye başkanının yanından ayrılıp doğruca CHP ilçe başkanı Mustafa Güngör’ün yanına gidiyor. Mustafa Güngör “yerel seçimlerde CHP bayrağını Tire’ye dikeceğiz” diyerek; kendisinin aday olup olmayacağı konusunda ise,  önceki demeçlerinde yer alan “Bizim adayımız bellidir. Zamanı gelince genel başkanımız ve İzmir İl Örgütü tarafından açıklanır.” tarzındaki ifadelerini değiştirerek “zaman ne gösterir bilinmez. Ancak bu konu Genel Merkezimizin ve il örgütümüzün takdirindedir” şeklinde konuşuyor. 
CHP kulislerinde Aziz Kocaoğlu’nun yeniden büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterileceğine inananlar, Tire Belediye başkanını belirlemede de Aziz Kocaoğlu’nun etkin olacağını söylüyor. Bu tahminler doğru çıkar ise Aziz Kocaoğlu’nun Tire’de en yakın olduğu isimlen olan başta Mahmut Eskiyörük daha sonra da Mustafa Güngör isimleri aklımıza takılıyor. 
Ama öte yandan CHP büyükşehir belediye başkanlığı için kulislerde Hakan Tartan rüzgârının estiğini de unutmamak gerekiyor. Tire CHP için dere kenarında muska yazmanın dengeleri bu durumda daha değişik olacak gibi duruyor. 
Çatı çalışıyor… Bir Fatih Hayali var. Maşallah onun yelpazesi Sayın Tayfur Çiçek’ten daha geniş. Fatih Hayali için çatı mensupları bir yandan Sayın Mustafa Güngör ile dost sohbetlerini sıklaştırırken, Ak Parti İzmir il başkanlığı ve MHP yöneticileri düzeyinde Fatih Hayali sakızı her daim taze ve kokulu tutulmaya çalışılıyor.
Ak Parti de ise dereler hızla akmaya devam ediyor. Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterileceği yönündeki görüşler,  Ancak son kabine değişikliğinde Binali Yıldırım’ın görevine devam etmesi, onun yerine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın bakanlıktan alınması İzmir için Ak Partinin Ertuğrul Günay’ı düşündüğüne dair ipuçları veriyor. 
Süleyman Soylu hala genel başkan yardımcısı. Bakan olması bekleniyordu. Ama olmadı. Numan Kurtulmuş da öyle… 
Ak Partinin son Kuşadası toplantısında genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem “il ve ilçe başkanları aday olmak için istifa etmeye kalkışmasın. İstifa edip ben aday olmak istiyorum diye bize gelmesin. Gerekirse biz işaret ederiz” diyor. Bu durumda Ak Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu belediye başkanlığı için böyle bir işareti beklemek durumunda görünüyor. 
Muskalar yazılıyor…
Yukarıdaki isimlerin dışında Sıtkı İçelli? Halil Çulhaoğlu? Levent Uçak, Hidayet Petin, Kamil Ergenekon, Bekir Koçlar, Nazım Çulcu isimleri ile birlikte şimdi yamak istemediğim birkaç isim daha siyasi kulislerimizin konuşulan isimleri arasında 
Ha bu arada yukarıda “Çatı” dan bahsettim. Çatı ne mi? 
O Tire siyasetindeki kedilerin kuyruğu işte…