Pek çok Telekom/TTNET İnternet Abonesini de ilgilendireceğini umduğum için, bireysel olarak Telekom Md. lüğüne müracaat yerine köşemdem okuyucularımızı aydınlatmak için yazıyorum.
Yıl boyunca yüzlercesine tanık olduğumuz, bir bayan sesi: Telekom’dan arıyorum, konuşma şunun gereği kayıt altına alınıyor vb. girişten sonra, ev telefonunuza bağlı internet sözleşmenizin süresi doldu (oysa Eylül-2017 de Gölcük’ten Ödemiş evime nakil ettirirken,  sözleşmeyi yeniden yapılandırmıştım. “Ödemiş Telekom-Yasemin Hanım”)
Yeni Sözleşme gereği aylık ödenecek miktar 61.90 (yazı ile altmışbir lira doksan kuruş) tur. İnternetinizi D-Smart’a 27 ay süreliğine taşıdığınız takdirde, ayni GB. Sınırsız ve % 40 daha hızlı bir internetiz olacak. Fiatı aylık 49.00 TL. (yazı ile Kırk Dokuz TL.) Ben burada söze giriyorum: Siz D-Smart adına mı arıyorsunuz ? Hayır Telekom cevabını alıyorum. Bu işde bir terslik var diyorum Hanım kız ısrar ediyor. Sizi D-Smart’a yeni sözleşme için yönlendiriyorum diyor. Çıkan Görkem Beye sonra yapalım diyorum.
 Yetkililerin bütün abonelerine duyurulacak şekilde açıklama rica ediyorum. Gerçek nedir? Telekom, Alt Yapısını, verdiği hizmete (arıza ve diğer teknik konularda da) D-Smart abonesi olunduğunda dahi bu hizmetleri ücretsiz verecektir deniyor. Bütün bunlara rağmen Telekom niye daha pahalı, Telekom’dan abonelerini arayan elemanların maaşını D-Smart mı ödüyor? Bu nasıl iştir? Bütün doğruların cevabını tüm abonelerine duyurabilmesi için, herhalde gazete ilânına gerek olacak. Merakla bekliyorum, kime abone olacağım. Telekom niye daha ucuza hizmet vermiyor. Daha sorulacak soru çok ama, okuyucunun kafasını şişirmeyelim. Saygılarımla.