Yılanların çiftleşme mevsimi olan haziran ayında kırsal kesimde görülen bu duruma birçok vatandaş şahit olabiliyor. Bu mevsimde kızgın olan yılanlar fazla yaklaşılırsa saldırı duruma geçiyorlar.

Kendi evinin bahçesinde bu durumu gören radyo televizyon yayıncısı Melih  Erakyol, vakit kaybetmeden kamerayı eline alarak yılanların dansını görüntüleyerek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Binlerce takipçi tarafından görüntülenen bu durum Ödemiş ve çevresinde sansasyon yarattı.

Görüntüleri çeken Melih Erakyol;

"44 yaşındayım. Gölcük'te büyüdüm, çok yılan gördüm ancak bu durumla ilk kez karşılaştım. Yılanlar bizim dostlarımız, onlar aslında zararsız hatta toprağa ve doğaya çok faydalı hayvanlar. Sadece bu aylarda biraz kızgın olabiliyorlar. Bu durumu fark edince hemen kameramı aldım ve 50 metre öteden zoom yaparak çekime başladım. Yanlarına yaklaşırsam saldırgan olacaklarını biliyordum. Onlara doğal ortamda zarar vermemeliyiz. Bu aylarda dikkatli olmalıyız ve onları öldürmeden bulundukları yerden uzaklaşmalıyız. Doğanın dengesi için yılanlar olmazsa olmazımızdır'' dedi.

Editör: Haber Merkezi