İnşaat aşamasının bitirilmesinin ardından son sistem otomasyon makinelerle donatılan fırında neredeyse el değmeden üretim yapılıyor. Saatte bin ekmek çıkarma kapasitesine sahip makinelerde el değmeden üretilen ekmekler sabahın ilk ışıkları ile Tire Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek servis araçları ile büfelere dağıtımı yapılıyor. 

İLK EMKEĞİ BAŞKAN ÇIKARDI İLK SATIŞTA BAŞKANDAN

Sabah erken saatlerde Tire Belediyesi Yeni Ekmek Fırınına gelen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran fırında incelemelerde bulunarak fırın ve makineler hakkında bilgi aldı. Hamur makinesinden pişirme tezgahına gelen ilk ekmek hamurunu ,Başkan Duran butona basarak pişmesi için fırına gönderdi. Ekmeklerin çıkmasının ardından ilk ekmeği de Başkan duran Fahri Yakan adlı vatandaşa satışını yapıp  vatandaşla hatıra fotoğrafı çekildi.  Fırının ilk günü olması ile ufak tefek aksaklıkların yaşanabileceğini söyleyen yetkililer önümüzdeki günlerden itibaren üretimin seri bir şekilde ve zamanında yapılacağını söylediler.

HALK EKMEK  ATAKAN DUARAN DÖNEMİNDE HAYATA GEÇİRİLDİ

 Bir çok Belediye Başkan adayının da  seçim vaatleri arasında yer alan Halk Ekmek Büfeleri, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın da seçim öncesi hedefleri arasında yer almıştı. Bir çok kez tartışma konusu olan Halk Ekmek projesi Atakan Duran döneminde hayata geçmiş oldu.

HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK

Halk Ekmek ile ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran " Halk Ekmek projemiz seçim öncesi vaatlerimiz arasındaydı. İlçemizin nüfusu her geçen gün hızla artmakta. Bizler de bu büyüme ile doğru orantılı olarak hizmetlerimizi yoğunlaştırdık. İlçemizde bir adet fırın ile yıllardır halkımıza tek noktadan hizmet veriyorduk. Şehir büyüdükçe vatandaşlarımızın buraya gelmesi zorlaştı. Bizlerde Sosyal Belediyecilik gereği hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye karar verdik. İlçe merkezimize ilk etapta  10 adet Halk Ekmek Büfesi yerleştirdik. Küçük Sanayi sitemize modern bir fırın yaparak bugün itibari ile hizmete başladık. Önümüzdeki aylarda yapacağımız montajlarla  büfe sayımızı 15 yapacağız. Eski fırınımız yıllardır eski makinelerle kullanıldığından artık daha fazla zamana direnemedi. Burayı kapatmayı uygun gördük. Bundan böyle hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz. Yaptığımız işlerde tek hedefimiz var. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu güzide kenti gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir şehir olarak bırakabilmek. Bu yüzden sizler için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Sizlerden aldığımız güç ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Halk Ekmek vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu Olsun." Dedi.

VATANDAŞTAN  HALK EKMEK UYGULAMASINA TAM PUAN

Tire Belediyesi Halk Ekmek uygulamasını başlatmasının ardından vatandaşlar ucuz ve kaliteli ekmek almanın mutluluğunu yaşadı. Uygulamanın gayet iyi olduğunu, kaliteli ekmeği ucuza aldıklarını söyleyen vatandaşlar uygulamanın dahada çoğalması gerektiğini söyleyerek Başkan Duran’a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi