Tercan, “Türkiye’de işsizlik var diyorlar, inanmıyorum. Çünkü deli gibi işçi arıyoruz, bulamıyoruz. Sadece bize değil, pek çok sanayicinin de işçiye ihtiyacı var ama işçi yok. Bünyemizdeki çıraklık okuluna bile kayıtlar azaldı” ifadesini kullandı.

İzmir’in köklü sanayi kurulaşlarından TERBAY Makine Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi, işadamı Bülent Tercan, “Türkiye’de işsizlik var” söylemlerinin doğru olmadığını söyledi. 70 yıllık bir sanayi kuruluşu olarak kaynakçılık, yaş boya, optik kesim, talaşlı imalat, CNC, abkant gibi bölümlerde çalıştırılmak üzere toplam 50 işçiye ihtiyaçları olduğunu belirten Tercan, tüm çağrılara ve girişimlere rağmen, işçi bulamadıklarını bildirdi.

BÜNYEMİZDEKİ ÇIRAKLIK OKULUNA KAYITLAR AZALDI TERBAY

 Makine olarak ihracata çalıştıklarını, fabrikanın bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte açtıkları çıraklık okulu olduğunu hatırlatan Bülent Tercan, “Çıraklık okulumuza kayıtlar bile çok azaldı. Bu aralar, işçi bulamıyoruz, bulursak da parmakla sayılacak kadar buluyoruz. Vasıfsız işçi alalım, lise veya ortaokul mezunu fark etmez, diyoruz; yetiştirelim, kaynakçılık, torna tesviye öğretelim, koluna altın bilezik takalım, diyoruz, kimseyi bulamıyoruz. İnanır mısınız, müracaat bile yok” dedi. İşçi aradıklarını, tüm muhtarlara, belediyelere bildirdiklerini, ellerinde iş arayanlar varsa, firmaya yönlendirmelerini istediklerini belirten Tercan, şu değerlendirmelerde bulundu

Editör: Haber Merkezi