HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Atatürk anıtı önünde yapılan anma törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Uyan, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı vekili, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen ve yönetimi, MHP Ödemiş ilçe Başkanı Oktay Akıllı ve yönetimi, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve yönetimi, İYİ Parti Ödemiş ilçe teşkilatı, Anavatan Partisi Ödemiş ilçe Başkanı İbrahim Canıdar ve yönetimi ile oda başkanları, kamu kuruluşu temsilcileri, Gaziler ve öğrenciler katıldılar.

ÖDEMİŞ ORTAOKULU TÜRKÇE ÖĞRETMENİ NESRİN KIRHAN SARHAN “BİZE BIRAKTIĞI IŞIK YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK”

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in Atatürk anıtını çelenk koymalarının ardından saatler 09.05’de sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nesrin Kırhan Sarhan yaptı, Sarhan, “ Büyük Önder, fikir ideal ve serleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğe kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak.  Atatürkçü düşünceyi benimsemek Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Dünyanın en seçkin ve en saygın Lideri şöyle diyordu.

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan Aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Mensubu olduğu Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve ona adamıştır. Onun “ Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere. Türk Milletine canımı vereceğin” sözü milletini ne kadar sevdiğini göstermektedir. Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur. Elbette şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir. Çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş bir Cihan olarak gitmiştir.  Hiçbir kimse bu muzaffer general bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan, bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olmamıştır. Sevgili Öğrenciler, Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk “ Gençler! Cumhuriyeti biz Kurduk onu yaşatacak sizlersiniz. Demişti öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız.

Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum”

Törenin ikinci etabı Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezindeki Salon’da devam etti. Ödemiş Ortaokulu öğretmenlerinin hazırlanmış olduğu program konuşmalar şiirler, ödüller  ve oratoryo ile son buldu.

HABERİN CANLI YAYIN LİNKİ 

https://fb.watch/9cH8Ixq6Qr/

HABERİN CANLI YAYIN LİNKİ 2

https://fb.watch/9cHbfaX-Tl/

Editör: Haber Merkezi