Bununla ilgili olarak okullarda temizliğin nasıl sağlanacağına ilişkin Ödemiş Eğitim İş’ten basın açıklaması yayınlandı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “İŞKUR üzerinden devlet okullarının temizliğini ve güvenliğini sağlamak için görevlendirilen TYP personelinin 18 Haziran 2021 tarihi itibari ile sözleşme sürelerinin sonlandırılması sonucu , eğitimin 2 Temmuz'a kadar uzatıldığı düşünüldüğünde okulların temizliği ve güvenliği çıkmaza girmiştir.  5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında "telafidebendevarım" ile okullarda telafi eğitimleri başlayacaktır. Hizmetli personeli olmayan okullar temizliği nasıl sağlayacaktır? Eğitim emekçilerinin bir parçası olan hizmetli arkadaşlarımız olmadan sürdürülmesi vahim sonuçlara yol açmaktadır ve açacaktır. Çünkü gerek öğrencilerimizin gerekse de çalışanların sağlığı için sınıflardan koridorlara kadar bir çok  yer,  özellikle tuvalet ve lavabolar virüs nedeniyle her zaman hijyen açısından temiz tutulmalıdır.

Temizlik personeli ile birlikte okulların güvenliğini sağlayan, okula giren kişilerin gerek HES kodu sorgulamasını yaparak, gerekse ateşlerinin ölçülmesi suretiyle olası bir COVİD bulaşının  önüne geçilmesini sağlayan güvenlik personellerin de aynı şekilde görevleri sonlandırılmıştır.

Kaldı ki, eğitim kurumlarımızda güvencesiz bir şekilde düşük ücretlerle çalıştırılan eğitim emekçilerinin bu şekilde iş akitlerinin  sonlandırılması ve işsiz kalmaları kabul edilemez. Güvenceli ve kadrolu, liyakatli personel istihdamı eğitim kurumlarımızda vazgeçilmez olmalıdır. 

Pandemi henüz son bulmamışken, dünyanın üzerine kabus gibi çöken Covid-19 belası hijyenin önemini bizlere daha yakın zamanda acı bir şekilde hatırlatmışken okullara reva görülen bu tablo en hafif tabirle aymazlıktır. Belli ki havaların ısınmasıyla beraber bakterilerin daha kolay üreyebileceği, hastalıkların daha kolay yayılabileceği de umursanmamıştır.

MEB BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN DERHAL GEREKENİ YAPMALIDIR!

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda bir açıklama yapmaya ve derhal çözüm bulmaya çağırıyoruz. Salgının vurduğu bu eğitim döneminde krizlere uygun adım atarak çocuklara iyi ve homojen bir eğitim veremediniz, bari onları ve öğretmenlerini sağlıklarından etmeyin!”

Editör: Haber Merkezi