Geziye muhtarların yanısıra Belediye Meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile ilgili birim Belediye personeli katıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü iki otobüs ile yola çıkan kafileye Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da eşlik etti. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaşan ekip burada rehberler eşliğinde Çanakkale turuna başladı. Gezinin ilk adresi, 253 bin kahraman Türk şehidin yattığı Gelibolu yarımadası oldu.

Burada rehber Çanakkale Savaşı ile ilgili geziye katılanları bilgilendirdi. Daha sonra rehber eşliğinde, 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Koca Seyit ve Mecidiye Tabyası, Atatürk’ün saatinin parçalandığı Conkbayırı, Alçıtepe Savaş Galerisi Müzesi  ve siperler gezildi. Rehber, gezi sırasında Yahya Çavuş’un, Koca Seyit’in arkadaşlarının, binlerce şehidin kahramanlıkları ile ilgili savaş hatıralarını anlattı. Muhtarlar, şehit dedelerinin Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıkları ile hem gurur duydular hem de hüzünlendiler.

ŞEHİTLİKTE DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Tire’den Çanakkale gezisine katılan heyet Çanakkale Şehitliğinde dev Türk Bayrağı açarak burada istiklal marşı okudu.

Bu anlar ise Tire Belediyesi Basın birimi tarafında drone ile görüntülendi. Tireli muhtarlar gezide duygusal anlar yaşarken Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür ettiler.

BAŞKAN DURAN “TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR  KALACAKTIR”

Gezi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Çanakkale Deniz Savaşlarının 107. Yıldönümü nedeni ile muhtarlarımız, Belediye Meclis üyelerimiz, Basın mensuplarımız ve ilgili birimlerimizden personellerimiz ile birlikte bir Çanakkale gezisi tertip ettik. Bir destanın yazıldığı, bu vatan uğruna 253 bin vatan evladını şehit verdiğimiz ama vatanın bir karış toprağını vermediğimiz bizim için kutsal olan o toprakları ziyaret ettik. Buradaki manevi ruhu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu büyük milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu vesile ile buradan bir kez daha bu vatanı bizlere hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gezimize katılan tüm misafirlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah vakit buldukça bu tarz organizasyonlarımız devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi