HABER:DİLEK AYVALI

1950 yılında Mimar Can Egeli tarafından yapılan ve zamanla ekleme yapılarak büyütülen bina, aslına uygun olarak restore edilecek. İçerisinde balık pişirme yerlerinin de bulunduğu modern bir balık hali için düğmeye basıldı. 

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın talimatı ile bugün harekete geçen ekipler, mevcut binanın sonradan eklenen kısımlarını yıkmaya başladı. Yıkım sürecini Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da yakından takip etti. 

Yıkım sürecinin tamamlanmasının ardından mevcut binada yeni bir çalışma başlayacak. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Mevcut balık halimizin bulunduğu alanda yeni ve modern bir hal çalışması için çalışmalarımıza başladık. Burada 1950’li yıllarda Mimar Can Egeli’nin yaptığı mevcut bina zaman içerisinde formunu yitirmiş ve bir çok noktada binaya eklentiler yapılmış. Biz bu eklentileri yıkarak mevcut binayı koruyup yeni bir restorasyon çalışmasına başlayacağız. Fen İşleri Müdürlüğümüz bugün binanın eklenti kısımlarını yıkmaya başladı. Kısa süre sonra tadilat aşamasına geçerek zamanla kondisyonunu yitiren binada bir takım düzenlemeler yaparak modern bir balık hali için çalışmalara başlayacağız. Seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan bir projeye daha başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır balıkçı esnafımız ve vatandaşlarımız bu bölgede zorluklar içerisinde alışveriş yapıyor. Projemizi en kısa sürede hayata geçirerek vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire için çalışıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi