YERELGÜÇ/DİLEK AYVALI

İsveç'te aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakması tüm Müslümanların tepkisi çekerken, Tire’de bir grup vatandaş konu ile ilgili Mehmet Akif Camii önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cuma Namazı sonrası gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA, 21 Ocak 2023 Cumartesi günü İsveç'te Türkiye büyükelçiliği önünde bütün Müslümanlara, medeniyete ve insanlığa yönelik büyük bir hakaret yaşadık. Olay Rasmus Paludan isimli ırkçının Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışmasından ibaret değildir, çok daha derindir ve çok boyutludur. Karşımızda medeniyete, insanlığa, kutsallara, kitaplara savaş açmış bir Haçlı zihniyeti var, bunu görelim. Aynı kirli eylemini bir hafta sonra Danimarka'da Cuma namazı sonrasında bir cami önünde tekrarladı.

Paludan geçen yıl, İsveç'in farklı noktalarında üç kez daha Kur'an-ı Kerim yakmıştı. 22 Ocak 2023 Pazar günü de İslam karşıtı ve adı rezil eylemlerle anılan Pegida'nın Hollanda'daki temsilcisi Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere attı. Tüm bu alçakça eylemlerin yapılmasına izin veren, polisleriyle koruyup gözeten bir İsveç bir Danimarka bir Hollanda devleti var. Sanma ki zorbalıkla yolumdan döneceğim, ben Kur’an’la Kur'an'la öleceğim.

Bizler sivil halk olarak Kur'an ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu eylemler sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi değerlerini ve toplumsal hoşgörüyü doğrudan hedef almakta; ayrıca bir arada barış içinde yaşama kültürünü zedelemektedir. Kutsal olana saldırmanın hiçbir şekilde düşünce ve ifade özgürlüğü kisvesiyle örtülemeyeceğini, aksine bunun bir nefret suçu olduğunu biliyoruz.

Ancak her nedense Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda bütün dünyanın, bilhassa batının nasıl üç maymunu oynadığını da görüyoruz. Kur'an eczanesinde her derde deva vardır, Son kullanma tarihi Kıyamete kadardır. Biz, değerlerimize karşı yapılacak hiçbir saldırıya karşı sessiz kalmayacağız ve mücadelemizi de insanlığın izzet ve şerefine yakışır şekilde vereceğiz. Allah'ın izniyle mananın maddeye hükmettiği bir medeniyetin varisleri olarak, geleceği, İslam'ın aydınlığında ihya edeceğiz. Beşerin derdine derman olur ancak Kur'an, Onsuz artık canavardan da beterdir insan. Teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi