HABER:DİLEK AYVALI

Eğitim sonrası yapılacak sınavla ilk 100’e girenlere ödüller verilecek. Yine eğitimin sonunda ilk 10’a kalanlar ile bilgi yarışması yapılacak. Bu yarışmada birinciye yem karma makinası, ikinciye gebe simental düve, üçüncüye Damla su filtresi ve dördüncüye Koç koyun ve daha ile bir çok ödül verilecek.

Tire İlçe Tarım Müdürü Mustafa Evran ilk derste verimli ve ekonomik üretimi nasıl yapabilirizi anlatarak, bir yıldır İlçe tarımdan teknik destek alarak 18 litre süt ortalamasını 29 litreye çıkaran genç çiftçi Abdurrahman Zengi'nin işletmesinde yapılan uygulamalara değindi.

Atalarımıza ve geleceğimize borçluyuz

Müdür Evran, “Gelecek Tarımda. Bugün İsrail ve Suudi Arabistan gibi ülkeler çölde tarım yaparken bizler bereketli Küçük Menderes havzasında daha verimli üretim yapabiliriz yapmalıyız. 1453’te Fatih Sultan Mehmet, ‘Olmaz’ deyip gemileri karadan yürütmeseydi veya Çanakkale savaşında 15'likler, ‘Olmaz’ deyip evde otursaydı bizler bugün burada olamazdık. Onlara olan borcumuzu işimizi en iyi şekilde yaparak ödememiz gerekiyor. Çoçuklarımıza daha bereketli topraklar bırakmamız gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi