HABER:DİLEK AYVALI

"Bağımlılıkla Mücadele" kapsamında, farkındalık geliştirme, bilinç oluşturma, önleme ve koruma amacıyla Tire'de bir etkinlik gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Polis ekiplerinin Cumhuriyet Meydanı'na kurduğu stantla ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’yle ilgili anne ve anne adayına UYUMA uygulaması ve çözüm merkezleri hakkında da bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

TİBİT PEDAL ÇEVİRDİ

Polis ekiplerinin Cumhuriyet meydanında gerçekleştirdiği etkinliğe Tire Bisikletliler Derneği üyeleri de destek verdi. Bisikletleriyle Cumhuriyet Meydanında toplanan TİBİT üyeleri üzerlerine giydikleri 'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' yazılı tişörtlerle Tire sokaklarında pedal çevirip farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, "26 Haziran uyuşturucu kullanımın önlenmesi ile ilgili dünya çapında kutlanan bir gün, hafta sonu Üniversite sınavı olduğu için etkililiği bugüne aldık. İlçemizde bu konuda farkındalığın artması için bir etkinlik düzenlemeye çalıştık, stant kuruldu, bu standımızda vatandaşlarımıza broşürler dağıtıldı. Şimdi de ilçemizde ki, bisiklet derneği TİBİT'in katılımıyla bisiklet sürüşü yapılacak. Buradaki amacımız uyuşturucu konusunda halkımızın farkındalığını artırmak ve bilinçlendirmek.Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı'mız 'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' projesi hazırladı. Bu proje çerçevesinde genellikle uyuşturucu kullanmaya yeni başlayan gençlerin anneleri üzerinden o gençlere ulaşmaya, kullanmaya başlamalarını engellemeye çalışıyoruz. Şöyle bir istatistik paylaşmak istiyorum, uyuşturucu konusunda gençlerin büyük bir kısmı kendi ikametlerinde kullanmaya başlamışlar bu gençlerin annelerinin yüzde doksanına yakını ev hanımı, dolayısıyla bizim hedef kitlemiz ev hanımı olan anneler, uyuşturucu maddeye başlayan gençlerin anneleri. Onlar üzerinden gençlerin madde bağımlılığından korunmasını hedefleyeceğiz. Türkiye'de son dönemde sentetik uyuşturucu kullanımında bir artış var, buna dönük bizim kolluk birliklerimiz tarafından yaptığımız güzel çalışmalar var. Sahada aktif bir şekilde gece gündüz arkadaşlarımız çalışıyor, hem emniyet hem jandarma ekiplerimiz. Ancak bu sadece kolluk kuvvetleri ile çözülecek bir mesele değil, toplumsal bir mesele. Topyekün mücadaleye ihtiyaç var. Bu konuda hem basın mensuplarının desteğine ihtiyacımız var hem de annelerin, aileleri işin içine katmamız gerekiyor. Bu kapsamda yapacağımız eğitim faaliyetleri olacak annelerimizi eğitim faaliyetlerine davet edeceğiz, kendilerine madde bağımlığı hakkında eğitim vereceğiz inşallah uyuşturucu ile ilgili bu mücadelede ilerleyeceğiz” dedi.

TİBİT üyesi Mustafa Karaböcek konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmak için buradayız uyuşturucu bağımlılığına karşıyız katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Buldanlı, "Gençlerimizin bu şekilde uyuşturucudan uzak tutulması, farkındalık yaratılması gerçekten çok güzel. TİBİT olarak bu projesinin içerisinden ulunduğumuz için çok mutluyuz. Umarım gençlerimiz bu kötülükten uzak dururlar” dedi.

Emre Demirel, "Böyle bir etkinliği düzenledikleri için Tire Kaymakamlığı'na ve Tire Emniyeti'ne çok teşekkür ediyorum. Amaç uyuşturucuya karşı bir farkındalık yaratmak, EN İYİ NARKOTİK POLİSİMİZ ANNELER, aileler bu konun takipçisi olup çocuklarını bilgilendirmeliler.

Dündar Taşal,"Bu etkinliğe farkındalık yaratmak için katıldık. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak bu alışkanlıklarını yaklaşmalarını önlemek için bisikletlerimizle farkındalık oluşturmak için burada toplandık. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi