HABER:ELİF ACUN

Tay Parkta Meyve Fidanı Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi

Orman haftası nedeniyle Tay Park’a meyve ağaçları fidanları dikildi. Gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’te meyve fidanı dikti.

Ödemiş Kent Konseyi ve Ödemiş Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Günlüce Mahallesinde bulunan Tay Park’a 60 adet dut ve süs elması fidanı dikildi.

Fidan dikme törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seher Gözlü, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş Belediye Meclis Üyeleri, belediye çalışanları katıldı.

Orman Haftası vesilesi ile Ödemiş Kent Konseyi ile birlikte böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seher Gözlü, “Süs elması ve dut fidanları olmak üzere 60 fidanın dikimini Tay Park’ta gerçekleştirdik. Bir aksilik olmazsa ileriki günlerde bu bölgede yine farklı meyve fidanları dikip düzenlememizi yapıp bu alanı piknik alanına çevireceğiz. Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak şehir merkezimizde ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarımız devam etmekte. Bugün bu etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e, Ödemiş Kent Konseyi üyelerine ve gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Dünya’nın en verimli topraklarında yaşadığımızı dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Orman haftası nedeniyle bugün Tay Park’ta 60 meyve fidanımızı diktik. Ödemiş Belediyesi olarak ekim alanları dışında kalan her yeri ağaçlandırma yeşillendirme çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Dikmiş olduğumuz fidanların bakımı ve yaşatılması bizim için çok önemli. Bundan sonra dikilecek olan fidan ve bitkilerin kuraklığın ve susuzluğun önüne geçme nedeniyle en az su isteyen cins olmasına özen gösteriyoruz. Suyu az harcayarak bu bitkilere bakmayı ve korumayı hedefliyoruz. Yaptığımız düzenleme ile bu alanı piknik alanına dönüştürmeyi planlıyoruz. Şehir içinden ve şehir dışından gelen misafirlerimiz için keyifle vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturuyoruz. Bulunduğumuz alan Çam Yayla’nın altında bulunan boğaza hâkim bir yer, oldukça geniş ve havadar. Yan tarafta zeytinliklerimiz Tay Parkımızın güzelliği ile bu alanı yaşanır bir hale getirmek istiyoruz. Bu etkinliği gerçekleştirdikleri için Park ve Bahçeler Müdürlüğüne Başta Müdürümüz Seher Gözlü ’ye Ödemiş Kent Konseyi üyesi arkadaşlarımıza tüm Ödemiş Belediyesi çalışanlarına ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

“İLKURŞUN ŞEHİTLİĞİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPMAK İSTİYORUZ”

Bu etkinliğin bir başlangıç olduğunu ve ileri günlerde Ödemiş’i daha da ağaçlandıracaklarını dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Bugün 60 fidanla Tay Park’ta başladığımız etkinliğimize ileriki günlerde İlkkurşun Tepemizde bulunan şehitliğimizde gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü ağaçlandırma yapmak istediğimiz o alanda bir tarafı şehitliğimizi kucaklayan çam ağaçları ile çevrili.  Batı kısmında bulunan alanında sit alanı olması nedeniyle gerekli izinleri alarak Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürümüz Seher Gözlü’nün yapmış olduğu plan ile ileriki günlerde hem çalı bitkileri ile fidanlar ile orada bulunan şehitliğimize yaraşır bir proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi