Yerelgüç Haber / Dilek Acar GÜLEÇ

Birlik Denetim Kurulu üyeleri, kapsamlı bir rapor hazırlayarak Ferhan Eroğlu’nun görevden alınması için İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Birlik Yönetimi, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘olumsuz görüşüne’ rağmen, 30 Temmuz 2021 tarihinde Seferihisar Stadyumu Kapalı Spor Salonunda 95 kişinin katılımı ile Genel Kurul yaptı. 2016 yılında yapılan son genel kurulunda 6 bin 900 üyenin hazirun listesinde yer alarak, oy kullanma hakkına sahip olduğu birlikte, 30 Temmuz 2021’de yapılan seçimde sadece 95 kişi oy kullanma hakkına sahip oldu. Yaklaşık 8 bin üye, oy kullanamamaları için asil üyelikten düşürüldü. Uzun zamandır Kayyum tarafından yönetilen İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı tek liste ile Ferhan Eroğlu oldu.

Bir diğer aday üretici Çağlar Aran SOYBİS’e kayıtlı olmadığı için seçime diğer düşürülen üreticiler gibi katılamadı. Hukuki süreç başlatıldı. 

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde, seçim skandalı patlak verdi. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, denetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz yıl yapılan seçimle göreve gelen Ferhan Eroğlu’nun Birlik mevzuatlarına aykırı bir şekilde seçildiğini tespit etti.

ÜRETİCİ YOK SAYILDI

Yerelgüç Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Güleç’in sunduğu Yerelin Nabzı programına konuk olan Çağlar Aran, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde yaşanan bu sahtekârlığın hesabının sorulmasını istedi.

Aran, “Dün bizi SOYBİS’te kaydımız yok diye aday yaptırmayanların, bugün o koltuklara nasıl geldiklerini getirildiklerini görüyoruz. Benimle birlikte  8 bin üyenin hakkını yediler. Bunların amaçları üreticiye katkıda bulunmak değil. Öyle olmuş olsaydı çoğunluk ile hareket ederlerdi. Kurmuşlar bir sofra ve bu sofrada üreticiyi falan tanıyan yok. Bunları üst akıl var getirdiler 24 saatte ama bizde 24 saatte göndereceğiz.”

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR!

Aran, “Bizde boş durmuyoruz kayıtsız kalmıyoruz bu duruma devam eden hukuki sürecimiz var. Karşı taraf Bakanlığın kararına karşı Danıştay’ı dava açtı. Ama davayı sonra geri çektiler. Er geç adalet tecilli edecektir. Şimdi onların aldığı kararlar bile hepsinin mutlaka adalet önünde hesabı sorulacaktır.”

ONURLARI VARSA İSTİFA EDERLER

Çağlar Aran, kendisinin ve 8 binden fazla üreticinin hakkına girerek o makamlara getirilenlerin onurları varsa bu skandalın ardından istifa etmeleri gerektiğini vurguladı.

Aran, “Bir sofra hazırlamışlar kendilerine. Üreticiyi düşünen yok. Benim bu yönetimle işim yok benim işim bunlar ağa babaları ile işim var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerle işim var” açıklamalarında bulundu.

Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS sistemine kayıtlı olmadığı ve genel kurul toplantısına katılma şartlarını taşımadığı halde seçimlere katılarak birlik yönetim kurulu başkanı seçildiğini tespit eden denetim kurulu üyeleri, Birlik mevzuatına aykırı bir şekilde bu göreve seçilen Eroğlu’nun görevden alınması için İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurması dikkat çekti.

Birlik Yönetim Kurulu üyelerini de göreve davet eden Denetim Kurulu üyeleri, Ferhan Eroğlu’nun acilen görevden alınması ile ilgili 7 maddelik bir talep sundu.

Ferhan Eroğlu görevden alındığında, yönetime yedek üye dâhil olup, mevcut yönetim ile birlikte yeni başkan seçilecek. Dönemin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile samimi pozları olan Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS sistemine kayıtlı olmadığı tespit edilmemiş miydi? Yoksa 8 bin kusur ve 1 başkan adayının sisteme kaydı olmadığını tespit etme çalışmaları yaparken birileri Ferhan Eroğlu’nun kaydının olmadığını görmezlikten mi geldi?

Birlik seçimlerinde başrol oynayan Sözde Bakan Danışmanı Arif Barata ile samimi pozları olan Ferhan Eroğlu neden başkan adayı olarak gösterildi?

SOYBİS sisteminde kaydının olmadığı seçimden tam 15 ay sonra ortaya çıktı veya çıkarıldı. Bu duruma kim yâda kimler göz yumdu?

Üyelerin yok sayıldığı bir seçimde ve ortaya çıkan başkan Eroğlu’nun kayıt dışı durumu sonrası YÖNETİM KURULU bu yanlışın içerisinde olmaya devam edecek mi?

Editör: Haber Merkezi