HABER / DİLEK ACAR GÜLEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Ödemiş’te ki ziyaretlerinde Ödemiş’in Gereli Mahallesinde zeytin hasadı yapan üreticiler ile bir araya geldi.

Sarıbal’a CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü, Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gerçek,  Konaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Turan, Belediye Meclis Üyesi Sema Bilgi ve partililer eşlik etti.

Kooperatiflere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıbal,  Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan süt ürünleri üretim tesisini gezdi.

Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gerçek, Milletvekili Orhan Sarıbal’a çiftçinin, üreticinin yaşamış olduğu sıkıntıları aktardı. 

Sarıbal “Girdi maliyetlerine karşı siyasal iktidarın çiftçiyi koruyacak önlemlerin mutlaka alınması gerekiyor. Tarımsal girdiler mazot, gübre, ilaç, tohum, yem gibi önemli girdilerin hemen hepsi ithal olduğu için döviz kurundaki her artış tarımsal girdi fiyatlarını da yukarı çekiyor. Çiftçiler de artan girdi maliyetleri, özellikle gübre ilaç ve mazot fiyatları sonrası üretim yapamaz hale geldiler” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi