HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı ve yönetimi, Kiraz, Beydağ ve Tire İlçe başkanları ile MHP Ödemiş eski ilçe başkanları Metin Kırlı, İsmail Poyraz, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen, AK Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve kadınlar katıldılar.

NURAN DEMİR, “SİZLER TÜRKİYE’SİNİZ

Kadın Kollarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nuran Demir, “ Ana sözü o kadar kutsal bir sözdür ki kalbin dudaktan çıkan ilk sözüdür. Peygamber efendimizin dediği gibi Allah'ın rızası ana ve babanın rızasındadır Allah'ın öfkesi de ananın ve babanın öfkesidir. Anne olmak yumuşak tuttuğun kalbinle her sıkıntıya dağ gibi durmaktır. Anne olmak her türlü gürültüde evladının nefesini duymaktır anne olmak günah denen dünyada en güzel sevaptır anne olmak bahşettiği lütuf tan dolayı yaradana yanaşmaktır anne olmak Vatanı için cephede mermi taşıyan ve evladını kına yakıp vatanı için Kurban göndermektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Dünyada her şey kadının eseridir Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ Bey'in dediği gibi Türklerin Anadolu'daki var oluşunun sırrı Türk kadının şerefli mücadelesinde saklıdır. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin böylesi bir imtihanı nasip etmesin.

Nerede bir şehit varsa feryat eden bir ana vardır nerede kanlı bir üniforma varsa onu alıp yüzüne süren evladının naasina sarılıp öylece kalan bir ana vardır Gece üşümesin diye üzerini örttüğü yavrusunu günü geldiğinde içi yana yana bu defa da toprakla örten bir ana vardır İşte onlar bizim bastaçımız fâni dünya emanetimizdir onlar şehit anasıdır onlar kahraman anasıdır. Onlar kınalı kuzularını vatana feda eden gül yüzlü analardır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor analarının analarımız olduğunu bir kez daha çok kararlı bir biçimde ifade ediyorum.

Analığın etnik kökeni yöresi ülkesi olmaz. Bu şekilde de ele alınmaz. Bu suretle akan gözyaşlarının kimlik sorgulaması yapılmamalıdır. Kadına şiddet saldırı ve kaba güç gösteriler iyice kontrol den çıkmıştır Şu kahredici tabloyla bakınız ki 2020 yılında 527 kadın cinayete kurban gitmiştir. Bu yılın 9 ayında yaklaşık 100 Kadın cinayeti işlenmiştir. Eğer kadına şiddet artıyor sa kadınların hayat ve varlık hakları farklı gaye ve nedenler ile tehdit ediliyorsa medeni olmayı medeniyet seviyesinin yükselişini iddia etmek beyhudedir. Masum bir kadına el kaldırmak hayatına son vermek elbette barbarlık elbette alçaklık elbette katilliktir. İslam ahlâk merhamet hoşgörü ve vicdan dinidir. İslam samimiyettir fedakarlık tır insaftır adalettir buna iman ettik bu inançla maneviyatımızı temellendirdik. Masum bir cana kıyan bütün insanlara kast etmiştir. Kim bir insanı kasten öldürürse cezasının ebedi cehennem olacağı yüce Allah'ın açık buyruğudur. Bunu bildik buna inandık.

Türk töresinde savunmasız bir insana saldırmak mazlum bir cana kast etmek aşağılık ve affı imkansız bir suç ve alçalma halidir. Kadınların katline seyirci kalamayız. Kadınların feryatlarına duyarsız olamayız. Kadın anadır bacıdır gelecektir. Gerekçesi ne olursa olsun kadına şiddet sorunu çözülmeden uzanan vahşi eller kırılmadan daha da önemlisi şiddete müzahir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmeden hayat bize zindandır.

Saygıdeğer analarımız aile Türk toplumunun en değer verdiği yapı taşıdır. Çocuklarımız İse geleceğimiz dir fakat gün geçtikçe daha da artan uyuşturucu madde kullanımı çocuklarımızı aile yapımızı zehirlemeye devam etmektedir bunun en büyük nedeni ise ilgisizlik yanlış arkadaş seçimi ve amacı dışında kullanılan internettir ülkemizi top tüfek ile ele geçiremeyen düşmanlarımız aile yapımızı daha da ilerisi geleceğimiz göz bebeklerimiz çocuklarımızı zehirleyerek hedeflerine ulaşmaya çalışıyor lar bizler akşam ezanı okunduğunda evde olan günün yorgunluğunu aile sohbeti ile gideren çocuklarımızla zaman geçiren komşularımız rahatsız olmasın diye perdelerimizi kapatan komşuda cenaze olduğunda televizyonu bile açmayan bir toplumdan evde telefonlarımız ile uğraşmak tan çocuklarımızı unuttuk Z kuşağı Adlı tuzağı ile çocuklarımız devletine ailesine sonsuz özgürlük adıyla isyancı oldular tik tok gibi programlar ile eşinin fotoğraf ve videolarını paylaşarak mutlu olan bir gençlik yaratıyorlar hem bizim aile yapımızı tabiri yerindeyse fişliyor lar hem de örf adet ve geleneklerimizi yok ediyorlar emniyet teşkilatımızın projesi olan en iyi narkotik anne dire lütfen dikkat verelim Çocuklarımızı anneden başka en iyi kim tanır Sizler, Çete emir Ayşe, Sizler, Gördesli Makbule, Sizler, Hafız Selman İZBELİ, Sizler, Halide onbaşı, Sizler, Halime Çavuş, Sizler Kara Fatma,  Sizler Nezahat Onbaşı. Sizler Şerife Bacısınız, Sizler Mustafa Kemal Atatürk'ü Fatih Sultan Mehmet'i Anadolu'ya kapıları açan Alparslan’ı ve daha nice kahramanları yetiştiren analarımızsınız Sizler Türkiye’siniz, Ne Mutlu Türküm Diyene"

AKILLI, “ KADINLAR HERŞEYİN ÜSTÜNDE ŞEREFLİ BİR VARLIKTIR”

MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı yaptığı konuşmada, “Kadınlar yaratılış vesilesiyle sahip oldukları özellikler ve becerileri ile birlikte toplumsal yaşamda üstendikleri roller aracılıyla tarih boyunca var olmanın en değerli parçası, emeğin paydaşı, yaşanan zorluklara rağmen yapılan mücadelenin azimliyi, cefakar ve vefakar neferler olmuşlardır.  Kadınlarımız dün tarihinde olduğu gibi bugünde en saygın düzeyde her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır” sözlerine yer verdi.

ŞAHİN, “KADINLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Bizler anne ve babalar olarak eğitimde eşitsizlik yapıyoruz. Kız çocuklarımıza, üretimde eşitsizlik yapıyoruz. Eğitimde eşitsizlik olunca kadınlarımız hiç bir şeyde eşit olmuyorlar.  Eşit olmayınca da bir sürü problemler artıyor. Ailenin temel direği annedir. Eğer ileri de anne çocuklarıyla evlatlarıyla anne evlatlarının hem öğretmeni, hem babası hem de annesidir. Her şeyidir. Çocuklarımızın kimle nerede olduğunu bilmeliyiz. Kadınlarımız çok önemli eğitime ve üretime katılacaklar. Yoksa ne çocuklar mutlu oluyor ne de aile mutluluğu tamamlanıyor. Ne de insanın kendi mutluluğu tamamlanıyor.”

KADINLARI MHP’YE DAVET ETTİ

Şahin, “Partide Kadınlarımız olmayınca bir tarafımız eksik. Kadın yoksa parti de hizmette kadınlarımız olmayınca yanımızda evlere giremiyoruz. Ama kadınlarımız olunca evlere de girebiliyoruz.  Hizmette de kadınlarımızın partilerimizde mutlaka yer almalı. Onlar olmayınca görev tamamlanmıyor. Görev eksik kalıyor evlere girilmiyor ya da evler de ne olduğunu evler deki gidişatı kadınlar en iyi şekilde biliyorlar. Kadınlarımızın bizden 6. Hisleri daha kuvvetli kadınlarımızı partimize bekliyoruz. Hizmet ettikçe hizmete koştukça bir fakirin bir Müslümanın bir eksiklerini bir ihtiyaçlarını giderdiğiniz de çok mutlu olacaksınız. Sizlere partimize ilçe binamıza bekliyoruz.

 Türkiye şimdi çok büyük bir sıkıntılı dönemden geçiyor son yüz yılın savaşlarından sonraki en ağır sıkıntısıyla karşı karşıyayız. İki yıldır Pandemi Covid 19 salgınıyla biz ve Dünya mücadele ediyor. Bütün dünya mücadele içinde Avrupa bizden daha fazla sıkıntılar çekiyor. Bizim sağlık sistemimizin farklı olmasından dolayı biz daha az sıkıntı yaşıyoruz.

2023 yılı seçimleri Türkiye acısından çok önemli bir seçim yani yüzyıldır hiç bu kadar önemli olmamıştı seçimler. 2023 seçimleri bu anlamda çok önemli küresel emparyalist güçler bizim üzerimize oynuyorlar.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. “Ama birileri daha adaylarını bile çıkaramıyor. Onun için 2023 yılı seçimleri çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından slayt gösterileri, Zeybek oyunları ve Mehteran takımının gösterileri yapıldı. Daha sonra Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Mehmet Kabakoz ve Narkotik şubede görevli Polis Memuru komiser Seyit Mehmet Boztoprak  katılımcılara bilgiler verdiler.

Editör: Haber Merkezi